Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

Adaptace závodní série Gran Turismo vyjela s prvním trailerem

Máme tu první trailer k filmu Gran Turismo režiséra Neila Blomkampa, který je adaptací populární závodní série pro PlayStation. Blomkamp se při práci na novince velmi odklonil od svého sci-fi žánru. Bude proto zajímavé sledovat, jak si se závodní dráhou poradil. První záběry napovídají, že více než dobře.

Snímek Gran Turismo vychází ze skutečného příběhu a sleduje mladého teenagera, který je posedlý hraním závodní videohry a postupně využívá své dovednosti s konzolí na skutečnou závodní dráhu s nadějí, že se stane profesionálním závodníkem. Hlavní postavu filmu hraje Archie Madekwe, jeho trenéra David Harbour, teenagerova otce Djimon Hounsou a marketingového manažera motorsportu Orlando Bloom. Darren Barnet hraje uznávaného jezdce GT Academy, který se cítí ohrožen rychle rostoucím úspěchem teenagera.

Sérii závodních simulátorů začalo v roce 1997 produkovat vývojářské studio Polyphony Digital, v jehož čele stál Kazunori Yamauchi. Hry kladou důraz na realističnost, přičemž simulace odrážejí skutečný vzhled a výkony licencovaných vozidel. Nyní má série 14 dílů a díky prodeji více než 80 milionů kusů se stala nejprodávanější videoherní sérií společnosti Sony a značky PlayStation.

Film do kin uvede 10. srpna Falcon.

-red-
foto/video: Falcon, Sony, Columbia Pictures © 2023

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast