Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

Občanská válka: Válečný thriller z produkce A24 od režiséra Ex Machina ukazuje trailer

Spojené státy se rozpadají na kusy – nový válečný thriller nezávislé filmové společnosti A24 a uznávaného scenáristy a režiséra Alexe Garlanda Občanská válka představuje trailer. Od Garlandovy novinky se toho hodně očekává, obzvlášť když film produkuje obecně uznávaná produkční společnost. Ta si rozhodně nevybírá tuctové filmy, tvůrce ani témata. Podívejte se na slibné video. Do kin se snímek dostane už 18. dubna.

Občanská válka představuje cestu malého týmu novinářů po Spojených státech v době, kdy se země zmítá v první občanské válce od 19. století. Státy Kalifornie a Texas se oddělily od unie a vytvořily Západní síly. Na první pohled může fikce vzpoury dvou států, jako je Kalifornie a Texas, znít jako čirá fabulace, ale není žádným tajemstvím, že politické napětí v USA je na historicky nejvyšší úrovni. A24 uvede film s třaskavým tématem v roce konání dalších prezidentských voleb.

Občanská válka (foto: Vertical Entert.)

Trailer představuje rozdělenou Ameriku, jež se již nachází uprostřed smrtícího konfliktu. Je to válka, která se vede na několika frontách, přičemž hlavní americká vláda čelí povstání Západních sil podporovaných Kalifornií a Texasem a Floridské aliance. Přestože prezident Spojených států slibuje rychlé ukončení tohoto povstání, skupina novinářů, kteří se válce věnují, vykresluje docela jiný obraz. Obraz, v němž vláda používá letecké údery na domácí půdě a v němž se vzbouřené Západní síly blíží k hlavnímu městu Spojených států Washingtonu D.C. Při své nebezpečné snaze odhalit pravdu o tomto bezprecedentním konfliktu se novináři budou muset postavit tváří v tvář oběma stranám této občanské války, které jsou ochotny udělat cokoli, aby zvítězily.

V hlavních rolích se představí Kirsten Dunst, Wagner Moura, Stephen McKinley Henderson, Cailee Spaeny a Nick Offerman.

Režisér Alex Garland má mimo jiné na kontě úspěšné sci-fi Ex Machina a Anihilace.
Do českých kin novinku 18. dubna uvede Vertical Entertainment.

-red-
foto/video: © Vertical Entertainment, A24 2024

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast