Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

Nejočekávanější březnové filmy (přehled a ukázky)

Březnové novinky nabízí poměrně bohatou plejádu žánrů. Své si v kinech najde úplně každý filmový fanoušek. Českých filmů je tentokrát poskrovnu, asi nejvýraznější novinkou je slovenský snímek A máme, co jsme chtěli o silvestrovské noci před rozdělením Československa, komedie Tomáše Hofmanna Sladký život nebo druhé pokračování rodinné podívané Gump – jsme dvojka. Na celou rodinu cílí rovněž čtvrté pokračování Kung Fu pandy. Fanoušci komedií si přijdou na své u Protivných sprostých holek a Panenek na útěku. Thrillery a horory zastupuje novinka se Sydney Sweeney Neposkvrněná. Strach ve vás probudí i Neviditelné zlo a Godzilla x Kong: Nové impérium. Skutečný a fascinující příběh přináší do kin Železní bratři se Zacem Efronem. Podívejte se na ukázky.

A máme co jsme chtěli (od 7. března)

Komediální novinka se vrací do doby před třiceti lety, kdy bylo Československo rozděleno. Do doby, kdy se měnil osud jedné země a jedné rodiny. Dojemný rodinný příběh inspirovaný skutečnými událostmi se odehrává na Silvestra roku 1992. Michal a jeho kanadská přítelkyně Charlie přijíždějí do Banské Bystrice oslavit vznik samostatného Slovenska, ale svou federální rodinu nacházejí v naprostém chaosu. Ve slovensko-kanadské novince se představují Boleslav Polívka, Eva Holubová, Jan Budař, Anna Šišková, Judit Pecháček, Ady Hajdu nebo Juraj Loj.

Železní bratři (od 7. března)

Film vypráví v jistém smyslu triumfální a zároveň tragický příběh wrestlingové rodiny Von Erichů, jejíž příběh se nepřestal psát v podstatě dodnes. V čele s patriarchou rodiny, wrestlerem Fritzem Von Erichem, se pět z jeho šesti synů vydalo v jeho stopách a stalo se wrestlery. Daň, kterou si sport a sláva vybraly, vyústila ale v nečekanou tragédii.
Emotivní příběh natočený podle skutečné události odhaluje jejich sourozeneckou lásku a oddanost rodině, ale i tvrdý dril despotického otce a trenéra v jedné osobě.

Protivný sprostý holky (od 7. března)

Původní Protivný sprostý holky vznikly před dvaceti lety a v generaci tehdejších teenagerů se staly kultovní záležitostí. I proto o pár let později vznikla úspěšná broadwayská muzikálová verze. Nová verze Protivných sprostých holek spojuje oba předchůdce. Všechna tři díla napsala komička Tina Fey, která si v novém filmu zahrála učitelku matematiky. “Mohla bych samozřejmě dělat nové věci. Když ale vidím, jak moc mají lidi tenhle film spojený se svým dospíváním a stále na něj vzpomínají, chtěla jsem to dopřát i dalším generacím,“ říká Tina Fey.

Neposkvrněná (od 21. března)

Sydney Sweeney, původně televizní hvězda, se v poslední době začala výrazně prosazovat i ve filmech. Sympatická herečka se proslavila účinkováním v několika teenagerovských seriálech a a především v diváky i kritiky skvěle přijatém seriálu Euforie, v němž hraje Cassie, sladkou populární dívku se sebedestruktivními sklony. Poté, co si zahrála v úspěšné romantické komedii S tebou nikdy po boku Glena Powella, se vrací na velké plátno nejen jako hlavní herečka, ale i jako producentka nového psychologického hororu Neposkvrněná o jeptišce, která záhadně otěhotní.

Panenky na útěku (od 21. března)

Dvě holky, které potřebují změnu, a banda gangsterů, která potřebuje kufr, jenž se nedopatřením dostal těm dvěma do rukou. To jsou aktéři komedie Panenky na útěku, oscarového režiséra a scenáristy Ethana Coena.

Dokonalé dny (od 28. března)

Režisér Wim Wenders, se v posledních několika letech věnoval spíše dokumentárnímu filmu, po šesti letech se ale vrací k hrané režii se snímkem Dokonalé dny. Poetické zobrazení každodenních radostí v životě tokijského uklízeče toalet Hirajamy mělo s velkým úspěchem svou světovou premiéru na Filmovém festivalu v Cannes, odkud si představitel hlavní role Kódži Jakušo odvezl Cenu za nejlepší mužský herecký výkon. Film je nominován na Oskara v kategorii Neanglicky mluvený film.

Kung Fu panda 4 (od 7. března)

Godzilla x Kong: Nové impérium (od 28. března)

Novinka postaví všemocného Konga a obávanou Godzillu proti dosud neobjevené hrozbě ukryté v našem světě. Podíváme se také hlouběji na historii těchto titánů, jejich původ a tajemství Ostrova lebek i dalších míst. Už teď je dle prvních synopsí jasné, že Godzilla a Kong budou nuceni potlačit svou nevraživost, aby porazili ještě většího nepřítele.

Sladký život (od 14. března)

Mistr světa v hokeji, který miluje krásné ženy a rychlá auta, musí projít nečekanou životní zkouškou, aby nezklamal své nové přátele a rodinu, o jejíž existenci neměl tušení. Vladimír Polívka se představuje v nové komedii od tvůrců filmu ŽENY V BĚHU.

Fentasy (od 14. března)

Dynamická novinka ze Slovenska zpracovává příběh jedné z nejnebezpečnějších drog současného světa. Sofie nadevše miluje divoké večírky. A to hlavně ty, na kterých jsou hlavním zdrojem zábavy látky silnější než alkohol. Se svým novým přítelem Pellerem, amatérským chemikem, rozjíždí velmi lukrativní podnikání. Když se totiž jakákoliv podomácku vyrobená droga řízne fentanylem, její účinky se závratně násobí. A stejně tak zisk. Co na tom, že jejich droga se pro mnohé stává smrtícím koktejlem, když teď vládnou pouliční scéně. Euforii z rychle rostoucího bohatství vystřídá kruté vystřízlivění.

Gump – jsme dvojka (od 28. března)

Neviditelné zlo (od 14. března)

Žena s malou dcerkou se vrací do domu, kde vyrůstala. Jako malá tu měla svého imaginárního kamaráda, kterého si vymyslela pro dlouhou chvíli. Teď zjišťuje, že její kamarád není až tak vymyšlený, a navíc je hodně naštvaný, že ho kdysi opustila. Taky jste měli v dětství oblíbenou hračku, neudělali bez ní krok?

Útěk z utopie (od 21. března)

Útěk z utopie (foto: Artcam)

Strhující pohled na to, co všechno jsou lidé ochotni podstoupit, aby získali svobodu. Útěk z utopie sleduje poslední známé přeběhlíky, kteří se pokusili uprchnout ze Severní Koreje, jednoho z nejutlačovanějších míst na Zemi, z místa, ve kterém vyrostli a věřili, že je rájem. Záběry ze skryté kamery dokreslují nebezpečnou a vysoce riskantní cestu, na kterou se jednotlivci i rodiny, které se snaží uniknout útlaku, a nakonec odhalují svět, který většina z nás nikdy neviděla.

-red-
foto/video: © Bontonfilm, Aerofilms, CinemArt, Bioscop, Artcam 2024

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast