Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

FURIOSA: SÁGA ŠÍLENÉHO MAXE MÁ FINÁLNÍ TRAILER. VSTUPENKY JSOU JIŽ V PŘEDPRODEJI.

Recenze | Bláznivá, zatracená láska

Romantické komedie jsou často a oprávněně škatulkovány jako filmy s nízkou kvalitou příběhu i hereckých výkonů, proto potěší, když se vydaří komedie s romantikou i s porcí dramatu. Bláznivá, ztracená láska je v podstatě trochu schizofrenní. V jedné části dominuje komedie, v druhé romantika. Velkým plusem je fakt, že americké romantické klišé se sice objeví, ale v únosné míře.
Cal Weaver (Steve Carell) se po čtvrtstoletí manželství dozví, že ho Emily (Julianne Moore) podvedla na večírku a chce se rozvést. Cal zůstane sám a vzhledem k tomu, že jeho žena byla jediná a první, má velkou nevýhodu, že na rande nebyl už celá desetiletí. O novodobém seznamování neví témeř nic, z čehož pramení vtipné situace, kde Steve předvádí inteligentnější humor, než na jaký jsme u tohoto herce zvyklí.

Bláznivá, zatracená láska

Své volné večery tráví v baru, kde si ho všimne mladý krasavec Jacob Palmer (Ryan Gosling). Jacob otevře Calovi oči a ukáže mu množství příležitostí, které před ním stojí. Flirtování se ženami, přeorientování se na řádný mužský alkohol a smysl pro styl. Cal ale na Emily nezapomíná a stále ji chápe jako svou spřízněnou duši.

Bláznivá, ztracená láska

Bláznivá, zatracená láska

Hlavní postavy si oblíbíte hned na začátku, mají charizma na rozdávání a do jisté míry, v komediích nevídaná věc, i svou hloubku. Carell a Gosling jsou jako dvojka zábavní a leckde i dramatičtí. Totéž se dá povědět i o ženských postavách, jejichž osud sledujeme. Co je hlavní, zaujme nás téměř každá dějová linie, tím film získává neskutečný spád.

Bláznivá, zatracená láska

Od vtipnější první půlky, k dramatičtější druhé a nakonec k romantické, nepravděpodobné pointě a grotesknosti, která pochopitelně vygraduje happy endem. Na romantickou komedii opravdu dobrý film. Návštěva kina se tentokrát opravdu vyplatí.


BLÁZNIVÁ, ZATRACENÁ LÁSKA
barevný 118 min.  USA země původu  romantická komedie  12 doporučená přístupnost  ŠÚ (+ 2-D) Dolby Digital Datasat/SDDS  dlouhý film

Původní název: Crazy, Stupid, Love. Výrobce: Carousel / Di Novi Pictures. Pro Warner Bros. Rok výroby: 2011. Premiéra: 15.9.2011. Monopol: Warner Bros. ČR. Mluveno: anglicky. České titulky.

AUTOŘI: Scénář: Dan Fogelman. Režie: Glenn Ficarra, John Requa. Kamera: Andrew Dunn. Hudba: Christophe Beck, Nick Urata. Hudební supervize: George Drakoulias, Jason Ruder. Různé skladby a písně. Výprava: William Arnold. Kostýmy: Dayna Pinková. Střih: Lee Haxall. Zvuk: Benjamin Patrick. Vizuální efekty: (supervize) Jim Rider, Cara Buckleyová; Gravity. Zvláštní efekty: (supervize) Michael Lantieri. Koordinátor kaskadérů: David Rowden. Výkonní producenti: David A. Siegel, Vance DeGeneres, Charlie Hartsock. Producenti: Steve Carell, Denise Di Noviová. Koproducentka: Eryn Brownová. České titulky: Kateřina Hámová (Filmprint).

HERCI: Steve Carell (Cal Weaver), Ryan Gosling (Jacob), Julianne Mooreová (Emily Weaverová), Emma Stoneová (Hanna), Marisa Tomeiová (Kate), Kevin Bacon (David Lindhagen), Jonah Bobo (Robbie), Josh Groban (Richard), Joey Kingová (Molly), Liza Lapiraová (Liz), Beth Littlefordová (Claire), John Carroll Lynch (Bernie), Analeigh Tiptonová (Jessica).

 

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast