Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

FURIOSA: SÁGA ŠÍLENÉHO MAXE MÁ FINÁLNÍ TRAILER. VSTUPENKY JSOU JIŽ V PŘEDPRODEJI.

Recenze | HNĚV TITÁNŮ

Sam Worthington se vrací jako Perseus a tentokrát přímo proti Aresovi a Hádovi, kteří se rozhodli osvobodit Kronose a zachránit tak sami sebe před zkázou. Ovšem rozhodli se obětovat svět… Na zemi se rozpoutává peklo a Perseus se vydává spolu s královnou Andromedou do podsvětí, aby zachránili spoutaného Dia a lidstvo.

Zeus v podání Liama Neesona

První část SOUBOJ TITÁNŮ bohužel zklamala na plné čáře a nevyrovnala se ani svému předchůdci z 80. let, který má dodnes pro některé fanoušky kultovní cenu. Přestože ani fanoušci ani kritici nebyli ze SOUBOJE TITÁNŮ zrovna nadšeni, film byl trhákem a vydělal 500 milionů dolarů. Bylo jasné, že ho bude následovát díl druhý a tak jsme se začali třást. Předpoklad byl, že dvojka v pitomosti jedničku ještě překoná.

PERSEUS „likvidátor“

Nestalo se! Louse Leterriera, který svou roli režiséra v jedničce totálně nezvládl naštěstí vystřídal Jonathan Liebesman a na výsledku je to vidět. Průpovídka o nebi a dudách zde naprosto sedí.
HNĚV TITÁNŮ je proti první části naprosté veledílo.

Režie i scénář pracuje s látkou úplně jinak. Příběh není rozhodně složitý, o to víc se ale tvůrci zaměřili na jednotlivé postavy, kterým konečně vdechli nějaké charisma a jistotu. Ve srovnání se Soubojem Titánů je film naprosto čistý, vztahy postav jsou jasné. Jasně vyprofilované a v ději se tentokrát rozhodně neztrácíte.

SAM WORTHINGTON jako Perseus

Je co obdivovat, i díky 3D. Akční scény jsou bombastické, výprava a architektonické ztvárnění staveb je temnější a propracovanější. V roli Dia si opět střihl opáčko Liam Neeson, Ralph Fiennes jako Hádes a podmračený Sam Worthington opět jako polobůh Perseus.

Kronos se probouzí

Rockovou postavou s Deppovským námořnickým stylem, osvěžující a odlehčující akci a fatálnost je Héfaistos v podání Billa Nighye (Ministr Kouzel v HP – Relikvie smrti 1.). Jeho krátká nicméně výrazná kreace patří k tomu nejlepšímu v celém filmu.

SAM WORTHINGTON (Perseus) a ROSAMUND PIKE (královna Andromeda)

Trailer do mobilu

Režisérovi Liebesmanovi patří moje gratulace. Málokdy se stane že by dvojka předčila jedničku. V tomto případě se dílo podařilo, o několik pater. Film navíc stojí sám o sobě. Není nutno vidět SOUBOJ TITÁNŮ, abyste si mohli naplno užít jejich HNĚV.
Ryzí akčňák s jasným vyprofilováním dobra a zla, skvělými efekty a popcornovou zábavou. Nic víc, nic míň. Warner Bros. vytvořili vzorového zástupce žánru.

Alex, totalfilm.cz
Foto/Video: (C) 2012 WARNER BROS. ENTERTAINMENT INC. AND LEGENDARY PICTURES FUNDING, LLC , Jay Maidment, Courtesy of Warner Bros. Pictures (Zákaz kopírování a jakéhokoliv rozšiřování či komerčního užití fotografií uveřejněných v tomto článku.)

HNĚV TITÁNŮ (WRATH OF THE TITANS)
PREMIÉRA: 29. BŘEZNA 2011 (WARNER BROS CZ)
Akční / Dobrodružný / Fantasy
USA, 2012, 99 min (3D i 2D kopie)
Režie: Jonathan Liebesman
Hudba: Javier Navarrete
Hrají: Sam Worthington, Liam Neeson, Édgar Ramírez, Danny Huston, Toby Kebbell, Rosamund Pike, Ralph Fiennes, Bill Nighy, Matt Milne, Lily James

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast