Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

FURIOSA: SÁGA ŠÍLENÉHO MAXE MÁ FINÁLNÍ TRAILER. VSTUPENKY JSOU JIŽ V PŘEDPRODEJI.

Recenze | MŮJ VYSVLEČENEJ DENÍK

Johana má tři kamarádky, dva kamarády, tátu a macechu. Kasandru, která není promiskuitní, jen s „tím“ nemá žádnej problém, Káču, kterou doma terorizuje otec, Andy, která miluje Vektora a ještě mu to neřekla, Vektora, kterej miluje Andy a ještě jí to neřekl, a chytrýho kluka, co moc kouří trávu a říká se mu Hagrid. Taky tátu, co býval novinář a rocker a teď píše do bulváru a macechu Sábu, kterou nemůže vystát.

Můj vysvlečenej deník

Počty kamarádů a rodičů se ale změní. Johana se totiž nečekaně zamiluje, začne pátrat po muži ze starých dopisů, který znal její mámu, když byla naživu a který by mohl být jejím biologickým otcem, a její deník, kde je úplně všechno, chtějí vydat jako knížku. A ani ty depky už nejsou, co bejvaly…

Můj vysvlečenej deník

Ne, nezbláznil jsem se. To jsou oficiální informace z press materiálů pro novináře. Když jsem před novinářskou projekcí tyhle cancy četl, pochopitelně jsem obracel oči v sloup a velmi se ošíval při představě, že strávím 100 minut s dívkami, jejichž depky už nejsou, co bejvaly.

Ale opět se potvrdilo, že když čekáte nejhorší, nic vás nepřekvapí, nebo naopak překvapí příjemně. A Můj vysvlečenej deník mě poměrně dobře pobavil.
Bohužel deník může fungovat jako kniha, kdy si v něm čtete střípky ze života spisovatelky. Ve filmu je však absence příběhu poměrně hodně znát.

Můj vysvlečenej deník

Hlavní zásluhu na tom, že se v kině nebudete k smrti nudit má pochopitelně Veronika Kubařová (JOHANA) na kterou se nejen dobře dívá, je to prostě dobrá herečka.

Film je dobře obsazený. Narozdíl od několika pokusů filmů pro teenagery posledních let je celá parta dobře vykreslena. Každý má svůj charakter. Kasandra (Berenika Kohoutová) je alfasamice, Hagrid (Martin Šesták) svérázný zhulenec, Káča (Sandra Černodrinská) má otce totálního despotu a vystrašenou matku (Veronika Žilková).

Můj vysvlečenej deník

Každá další postava má jasně daný prostor a pole působnosti.
I Johanina macecha Sába (Petra Špalková) a otec (Igor Bareš) jsou důležitými prvky v celém filmu a tvoří stejně jako všichni ostatní jeho součást.

Můj vysvlečenej deník

To režisér Martin Dolenský zvládl, stejně jako zvládl řemeslně vytvořit ucházející film, za který se po této stránce nemusí stydět. Narozdíl od jiných podobných českých pokusů má snímek i dobrý soundtrack.

Můj vysvlečenej deník

Pár vtipných situací, pro mne potěšující scéna z malebného koupaliště v šáreckém údolí, kam chodím rád, šílená psychiatrička v podání Simony Stašové a velmi rázná macecha Sába Petry Špalkové, to vše pomohlo zachránit průměrný scénář. Smutné, že se na něm podílel jak režisér, tak i autorka předlohy.

Můj vysvlečenej deník každopádně určitě dokáže pobavit přesně to publikum, pro které je určen. Šestnáctky a možná i jejich kluky. S ohledem na to, že skutečně nejsem cílovka, film nepošlu do pekel, protože by si to nezasloužil.

-AC- (c) TOTALFILM.CZ
Foto/Video: Bontonfilm, a.s. (c) 2012 

MŮJ VYSVLEČENEJ DENÍK

Premiéra: 26. dubna 2012 (BONTONFILM)
Komedie
Česko, 2012, 102 min
Režie: Martin Dolenský
Hrají: Veronika Kubařová, Berenika Kohoutová, Marika Šoposká, Šárka Vaculíková, Igor Bareš, Martin Šesták, Petra Špalková, Sandra Černodrinská, Milan Hajn, Ladislav Karda, David Skopal, Ján Kuric, Ondřej Mataj, Jaroslav Plesl, Simona Stašová, Veronika Žilková, Nisan Aljazairi, Verica Nedesca

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast