Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

ČESKÁ TELEVIZE SE PRAVDĚPODOBNĚ PO VLÁDNÍ NOVELE DOČKÁ ZVÝŠENÍ POPLATKU O 15 KORUN. NAPOSLEDY SE POPLATEK ZVYŠOVAL V ROCE 2008.

Recenze | Noční běžec – Neeson opět jako zatracený sympaťák

Liam Neeson je vlastně sám subžánrem akčních thrillerů. V posledních letech je jeho účast minimálně jistotou i v nepříliš povedených projektech. Neeson dokáže silou osobnosti strhnout diváka i tam, kde by to jiný herec těžko dokázal.

Noční běžec (foto: Freeman Ent.)

Noční běžec (foto: Freeman Ent.)

S režisérem Jaume Collet-Serrou nepracuje Neeson poprvé. Za sebou už mají několikerou spolupráci. Z poslední doby připomeňme třeba Non-stop. Noční běžec je každopádně z jejich společné spolupráce jednoznačně nejlepší.

Přítomnost další velké herecké hvězdy Eda Harrise v roli jeho nejlepšího přítele samozřejmě celý projekt posiluje. Příběh brooklynského gangstera Jimmyho Conlona (Neeson), který po propuštění z vězení zabije syna svého nejlepšího přítele, protože se snaží chránit syna je poměrně přímočarý a schématický. Ale právě jistá režie a partnerství dvou silných hereckých veličin posouvá Nočního běžce k akčním nadstandardům letošního roku. Vše se odehrává během jedné noci, příjemným opepřením je i Joel Kinnaman v roli Conlonova syna. Rozbořený vztah mezi otcem a synem se během jedné noci dle očekávání narovná, ale nutno říct, že poměrně uvěřitelně. Jak už bylo řečeno táhnou to hlavní herci, navzdory spoustě klišé, kterými je obklopuje scénář.

  • 70%
    Režie - 70%
  • 80%
    Herci - 80%
  • 60%
    Kamera - 60%
  • 60%
    Scénář - 60%
70%

Noční běžec (Run All Night)

Vlastně je to celé docela oldschool, zručně natočené a nadstandardní. Ale rozhodně vás to neposadí na zadek, jako třeba před časem John Wick. U mě ale stále atmosférou boduje víc Mezi náhrobními kameny. Přesto patří oba jmenované filmy k nejlepším Neesonovkám posledních let. Pozitivní je i fakt, že Neeson konečně nepředstavuje někoho ultraspravedlivého a charakterního. Přesto z toho opět vychází jako zatracený sympaťák.

Sending
User Review
0 (0 votes)
Martin Staněk, totalfilm.czicon_csfd
foto/video: Freeman Ent. © 2015

Noční běžec
Run All Night
Akční / Krimi / Drama
USA, 2015, 114 min
Premiéra: 16. 4. 2015 Freeman Ent.

Režie: Jaume Collet-Serra
Scénář: Brad Ingelsby
Kamera: Martin Ruhe
Hudba: Junkie XL
Hrají: Liam Neeson, Joel Kinnaman, Ed Harris, Vincent D’Onofrio, Genesis Rodriguez, Common, Boyd Holbrook, Holt McCallany, Malcolm Goodwin, John Cenatiempo, Beau Knapp, Dan Domingues, Patricia Kalember, Radivoje Bukvic

Nocni-bezec-plakat

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast