Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

FURIOSA: SÁGA ŠÍLENÉHO MAXE MÁ FINÁLNÍ TRAILER. VSTUPENKY JSOU JIŽ V PŘEDPRODEJI.

Recenze | Star Trek: Do neznáma – nejlepší blockbuster letošního léta

Tak a je to tu! Nejlepší blockbuster letošního léta máme konečně za sebou. Třetí Star Trek je nejlepší, ale je to takový jednooký král mezi slepými. Což je velmi silné tvrzení, ale letošní nadílka je celkem slabá. Žádný z letních velkofilmů vyloženě nevyčnívá, spíš tu máme sezónu nepovedených pokračování nebo dokonce pokračování, které nikdo ani vidět nechtěl. Třetí Star Trek byste vidět měli!

Star Trek: Do neznáma (foto: CinemArt)

Star Trek: Do neznáma (foto: CinemArt)

[pullquote align=“left“ cite=““ link=““ color=““ class=““ size=““]Strhující podívaná[/pullquote]Nabízí strhující trikovou podívanou, která stojí především na soudržnosti postav, dialozích a v neposlední řadě vtipech. Do režisérského sedla se vyhoupl rychlý a zběsilý Justin Lin, jež nahradil ke Star Wars uprchnutého J.J. Abramse. Lin má akci v ruce, vždyť také dokázal oživit Rychle a zběsile a dovést jej mezi velkofilmovou smetánku. Kromě toho měl Lin k dispozici i super scénář, který velkou měrou napsal komediální talent Simon Pegg. Jelikož byla jeho postava od restartu série založena na vtipu, rozhodl se v nastaveném trendu pokračovat a velká většina fórů tak stojí na Peggovi. A je to jen a jen dobře.

[pullquote align=“right“ cite=““ link=““ color=““ class=““ size=““]Každý člen týmu je důležitý[/pullquote]V sehranosti posádky Enterprise je největší síla filmu. Máte totiž pocit, že každý člen je pro tým opravdu důležitý a každý má v příběhu nějakou úlohu, a její důležitost je pro pokračování zápletky více než nezbytná. Po neuvěřitelném startovacím akčním infernu jsou postavy rozesety do ještě menších družstev a postupně k sobě hledají cestu, což nabízí nejen různorodost prostředí, ale také různorodost vyznění. Jedni mají vtipnou notu, druzí vážnou a střihem se kouzlí do nikdy nenudícího mixu, ve kterém jen párkrát zaskřípe motivace záporáka. Jinak všechno běží jako dobře namazaná mašina.

[pullquote align=“left“ cite=““ link=““ color=““ class=““ size=““]Jednoduchost je občas osvěžující[/pullquote]Samozřejmě jde o „osud světa“, i tak ale třetí díl Star Treku připomíná malou epizodu, která si skutečně může potykat s libovolným dílem seriálu – kromě původního Star Treku jsem si občas vzpomněl i na Hvězdnou bránu. Je ale nutno podotknout, že to vlastně vůbec nevadí. Člověk je poslední dobou přesycen apokalypsami a jinými konci planety Země z nejrůznějších velkofilmů a tak, v uvozovkách, malý boj o přežití v hlubinách vesmíru vlastně slouží jako hodně vítané osvěžení v balastu komiksovek a jiných akčních velkofilmech.

Star Trek: Do neznáma (foto: CinemArt)

Star Trek: Do neznáma (foto: CinemArt)

[pullquote align=“right“ cite=““ link=““ color=““ class=““ size=““]Vtipný akční blockbuster[/pullquote]I přes nutné akční finále Star Trek nabídne skvělý soundtrack, který scénu shodí a přitom vyšvihne na úplně jinou úroveň, a vy se tak budete příjemně tetelit a zubit se od ucha k uchu. Justin Lin odvedl velmi dobrou práci a jeho přízvisko „akční rutinér“ je mu přisuzováno opravdu neprávem. Třetí Star Trek není žádným Rychle a zběsile ve vesmíru, využívá zaběhlých bariér i celého vesmírného prostředí pro, KONEČNĚ, vtipný akční blockbuster, který vás skutečně bude bavit a splňuje všechny důležité parametry pro prvotřídní letní podívanou.

  • 80%
    Režie - 80%
  • 70%
    Scénář - 70%
  • 80%
    Herci - 80%
  • 90%
    Kamera, vizuál - 90%
  • 90%
    Hudba - 90%
80%

Star Trek: Do neznáma (USA, 2016)

Justin Lin představuje další příběh posádky Enterprise a splňuje všechny požadavky pro vynikající letní podívanou. Je to úctyhodný mix zábavy, akce a skvělých postav, stojící především na parádním scénáři a pevné režii. Pro 3D IMAX film jako vyšitý!

Petr Račko, Totalfilm.czicon_csfd

foto/video: CinemArt © 2016

Star Trek: Do neznáma
Star Trek Beyond
Sci-Fi / Dobrodružný / Akční
USA, 2016, 122 min
Premiéra: 18. 8. 2016 CinemArt

Režie: Justin Lin
Scénář: Simon Pegg, Doug Jung, Roberto Orci, Patrick McKay, John D. Payne
Kamera: Stephen F. Windon
Hudba: Michael Giacchino
Hrají: Chris Pine, Zachary Quinto, Zoe Saldana, Karl Urban, Simon Pegg, John Cho, Anton Yelchin, Idris Elba, Sofia Boutella, Joe Taslim, Lydia Wilson, Deep Roy, Joseph Gatt, Fiona Vroom, Natalie Moon, Christian Sloan

Star-Trek-Do-neznama_plakat

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast