Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

ČESKÁ TELEVIZE SE PRAVDĚPODOBNĚ PO VLÁDNÍ NOVELE DOČKÁ ZVÝŠENÍ POPLATKU O 15 KORUN. NAPOSLEDY SE POPLATEK ZVYŠOVAL V ROCE 2008.

Recenze | Tajný život mazlíčků vás nudit nebude

Každý z nás má nějakého mazlíčka. Věčný boj ortodoxních pejskařů a milovníků koček se přehoupl i na pozadí animovaných filmů. Tajný život mazlíčků nabízí zábavu jak pro malé caparty, tak i jejich rodiče. Dětské zaměření tu převažuje, i tak si dospělí najdou skryté žertíky. Protože je to právě jejich chování, které posloužilo jako hlavní námět pro film. To ostatní je milionkrát viděná story, balancuje však na hranici dětské mecheche zábavy a ujeté ztřestěnosti.

Hned začátek nabídne i parádní animaci New Yorku. Ono celé vizuální pojetí je celkem umírněné, nehraje se tu na nějakou revoluce ala Pixar, i tak se dá říci, že na dnešní dobu nemá chybu a je poplatné celkovému vyprávění. Takže bez problému.

Tajný život mazlíčků (foto: CinemArt)

Tajný život mazlíčků (foto: CinemArt)

[pullquote align=“right“ cite=““ link=““ color=““ class=““ size=““]Ťu ťu ťu – ňu ňu ňu[/pullquote]Samotný příběh by byl celkem ubíjející – jedna parta zachraňuje druhou – kdyby neobsahovala pár vynikajících vylepšení, které celkovému snímku poskytnou potřebný drajv. Je to již zmíněné poukazování na zdegenerovanou lidskou rasu, která je „přeťuťuňuňuovaná“ a ze svých zvířecích parťáků dělá přetulené pitomečky, stejně jako ze sebe samých. Pak je tu různorodost postav. Nejsou tu jen psi nebo kočky, ale i bláznivý králík, (vynikající dabing Martina Dejdara) jestřáb, morče nebo potetované prase. Ti všichni poskytují dostatek prostoru pro výborný situační humor, který dokresluje absurdní situace většinou v pozadí, při interakci hlavních postav.

[pullquote align=“left“ cite=““ link=““ color=““ class=““ size=““]Každý si tu něco najde[/pullquote]Opomenout nesmíme také skvělý soundtrack i původní hudbu, za kterou stojí oscarový Alexander Desplat.
Pro mazlíčky se hodí i otřepaná fráze „každý si tu něco najde.“ Všechno hezky odsýpá, dojde k poučení i zvratům. Nejedná se o zapamatovatelný film, je to opravdu jen jednohubka, na kterou můžete vzít své ratolesti a ani vy se nudit nebudete. Na místě je pak ale obava, jestli těch jednohubek není letos nějak moc.

  • 70%
    Režie - 70%
  • 60%
    Scénář - 60%
  • 80%
    Český dabing - 80%
  • 70%
    Vizuál - 70%
  • 60%
    3D - 60%
70%

Tajný život mazlíčků (USA, 2016)

Suma sumárum. Zábavná animovaná jednohubka na klasické letní odpoledne. Jsou tu vtípky i situační humor, šílené postavičky i okolnosti. Můžeme s klidem doporučit i díky povedenému dabingu a celkem ucházejícím 3D.

Petr Račko, Totalfilm.czicon_csfd
foto/video: CinemArt © 2016

Tajný život mazlíčků
The Secret Life of Pets
SK: Tajný život maznáčikov
Animovaný / Komedie / Rodinný
USA, 2016, 90 min
Premiéra: 11. 8. 2016 CinemArt

Režie: Chris Renaud, Yarrow Cheney
Scénář: Ken Daurio, Cinco Paul, Brian Lynch
Hudba: Alexandre Desplat
Hrají: Louis C.K., Eric Stonestreet, Kevin Hart, Steve Coogan, Ellie Kemper, Bobby Moynihan, Lake Bell, Dana Carvey, Jenny Slate, Albert Brooks, Laraine Newman, Hannibal Buress, Ken Schretzmann
V českém znění: Kryštof Hádek, David Novotný, Martin Dejdar, Vanda Hybnerová, Pavel Zedníček, Václav Vydra

TZM_plakat_web-1

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast