Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

FURIOSA: SÁGA ŠÍLENÉHO MAXE MÁ FINÁLNÍ TRAILER. VSTUPENKY JSOU JIŽ V PŘEDPRODEJI.

Recenze | Cafe Society – Allen oslňuje atmosférou

Woodyho Allena nemám zrovna dvakrát nakoukaného. Jeho rozsáhlá filmografie mě prozatím míjela, ale například Jasmíny slzy byly hodně silným zážitkem. Je Café Society dalším úctyhodným zářezem tohoto proslulého newyorčana?

Caf= Society (foto: Bioscop)

Caf= Society (foto: Bioscop)

[pullquote align=“left“ cite=““ link=““ color=““ class=““ size=““]Unikátní atmosféra[/pullquote]Všemu velí unikátní atmosféra. Mladý hoch (Jesse Eisenberg) si přijde budovat kariéru do Hollywoodu ke svému strýci, což je známý herecký agent. Společnost mu má dělat strýcova sekretářka, které okamžitě propadne. Klišovitý koloběh startuje. Základem filmu je skutečně ohraná zápletka milostného trojúhelníku, nešťastně – šťastná láska a pocit nespravedlnosti.
I tak to Woody dohání dokonalou atmoškou zlatého Hollywoodu, který je plný naleštěných aut, monstrózních vil a večírky naplněné celebritami k prasknutí. Poznávání tohoto světa společně s Eisenbergem je příjemné a skvěle ho doplňuje podzápletka s jeho gangesterským bratrem, který pro ránu z pistole nechodí daleko.

Krátkými sekvencemi sice brzdí hlavní děj, není to ale na škodu. Jedná se totiž o absurdní situace černějšího humoru – škoda jen, že ke konci příběhu vygraduje, a pak už zbytečně, do takové velikosti, že převyšuje příběh hlavní. Eisenbergova linie pak ztrácí na intenzitě a vyšumí do prázdna. Atmosféra díky bohu nikam nevyprchává.

Café Society (foto: Bioscop)

Café Society (foto: Bioscop)

Woody Allen je tentokrát celkem průměrný. Jede docela na jistotu a nad průměr ho vyšvihne jen zmiňovaná hollywoodská atmosféra. Rozhodně to není špatný film. Technicky je samozřejmě bravurně zvládnutý s příjemným soundtrackem jazzových klubů a příběhem nešťastné lásky, která ale má celkem nevýraznou roli, a slouží paradoxně jako kulisa prostředí.

  • 65%
    Režie - 65%
  • 55%
    Scénář - 55%
  • 75%
    Herci - 75%
  • 80%
    Kamera - 80%
  • 80%
    Hudba - 80%
65%

Café Society (USA, 2016)

Úsměvný příběh s krásnou atmosférou. Každý asi někdy soupeřil s nešťastnou láskou. Teď si jen představte, že by se váš příběh odehrával ve zlaté éře Hollywoodu. Byli byste oslněni a vlastně samotná láska by ustoupila do pozadí. Stejně tak tomu je v Café Society. Příběh tu hraje kulisy pro vykreslení perfektní atmosféry.

Petr Račko, Totalfilm.czicon_csfd
foto/video: Bioscop © 2016

Café Society
Komedie / Drama / Romantický
USA, 2016, 96 min
Premiéra: 22. 9. 2016 Bioscop

Režie: Woody Allen
Scénář: Woody Allen
Kamera: Vittorio Storaro
Hrají: Jesse Eisenberg, Kristen Stewart, Steve Carell, Blake Lively, Parker Posey, Jeannie Berlin, Corey Stoll, Ken Stott, Anna Camp, Tony Sirico, Stephen Kunken, Sari Lennick, Paul Schneider, Sheryl Lee, Paul Schackman, Richard Portnow, Saul Stein, Don Stark, Gregg Binkley, Shae D’lyn, Lev Gorn, Steve Rosen, Kaili Vernoff, Tom Kemp, Joe Mancini, Kelly Rohrbach, Douglas McGrath

plakat-orig-cafe-society

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast