Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

VÍTÁME VÁS NA NAŠEM NOVÉM WEBU. VĚŘÍME, ŽE SE VÁM TU BUDE LÍBIT.

Filmové premiéry od 30. ledna

Sedmička distribučních premiér představuje dva akční tituly Já, Frankenstein a Jack Ryan: V utajení. Psychologické drama Blízko od sebe s Meryl Streep a Julií Roberts, indickou romaci Cizí oběd a debut Ondřeje Sokola Krásno. V rámci projektu 100 se v kinech objeví znovu slavný dokument Koyaanisqatsi. Spirit od 45 vypráví o klíčovém letopočtu v britské historii.

Já, Frankenstein (USA, 2014)

A1_frankenstein_loga_nahled-page-001

V zimě roku 1795 stvořil šílený doktor Frankenstein monstrum kterému se podařilo přežít až do dnešní doby. Nesmrtelný Adam bloudí sám ulicemi města, ve kterém spolu válčí démoni s chrliči o osud lidstva. Démoni, vedení temným princem Naberiem, se snaží odhalit tajemství Adamova stvoření, aby ho využili k zničení celého lidstva. Proti démonům stojí chrliči v čele s královnou Leonore, kteří se snaží Adama ochránit za jakoukoliv cenu. Jak si Adam začne uvědomovat, že může být klíčem k ovládnutí celého světa, musí se rozhodnout, na čí stranu se přidá…

RECENZE

Já, Frankensteinicon_csfd
I, Frankenstein
Akční / Fantasy / Sci-Fi
USA / Austrálie, 2014, 92 min

Režie: Stuart Beattie
Scénář: Kevin Grevioux, Stuart Beattie
Kamera: Ross Emery
Hudba: Reinhold Heil, Johnny Klimek
Hrají: Aaron Eckhart, Yvonne Strahovski, Deniz Akdeniz, Bill Nighy, Jai Courtney, Miranda Otto, Chris Pang

Jack Ryan: V utajení (USA, Rusko, 2014)

Jack Ryan v utajení

Vzhledem k nízkému věku toho má Jack Ryan za sebou poměrně dost – těžké zranění z války v Afghánistánu, které ho málem doživotně zmrzačilo, náročnou rekonvalescenci, doktorát z ekonomie a práci ekonomického analytika v CIA, kterou před svým okolím a dokonce i před vlastní ženou (Keira Knightley) úspěšně tají. Když zachytí nestandardní operaci provedenou ruským finančním gigantem, pošle ho jeho řídící důstojník (Kevin Costner) do Moskvy, aby na místě zjistil, co se děje. Jack se hned po příletu musí proměnit z finančního úředníka v akčního hrdinu se vším všudy, protože jeho přítomnost v ruské metropoli není vítaná a jeho původně přátelský průvodce mu to dá dost jasně najevo tím, že se ho pokusí zlikvidovat. První kolo Jack přežije a postoupí do druhého – k setkání s oligarchou Viktorem Čerevinem (Kenneth Branagh), který osnuje plán, jenž může zásadně otřást světovou stabilitou. Zdánlivě má k dispozici všechny trumfy, včetně Jackovy ženy, která se impulzivně rozhodla manžela na moskevské služebce překvapit. Pokud má Jack Ryan zachránit svět i svou Kathy, bude se muset z roztřeseného zelenáče proměnit v chladnokrevný stroj, který se nebude bát myslet a střílet najednou.

Recenzi připravujeme

Ukázky z filmuhttp://www.youtube.com/watch?v=ZdgrA3p4sQo

Jack Ryan: V utajeníicon_csfd
Jack Ryan: Shadow Recruit
Джек Райан: Теория хаоса
Akční / Drama / Thriller
USA / Rusko, 2014, 100 min

Režie: Kenneth Branagh
Scénář: David Koepp, Anthony Peckham, Steven Zaillian
Kamera: Haris Zambarloukos
Hudba: Patrick Doyle
Hrají: Chris Pine, Keira Knightley, Kevin Costner, Kenneth Branagh, Colm Feore, Nonso Anozie, Aleksandar Aleksiev, David Paymer, Lee Asquith-Coe, Gemma Chan, Karen Shenaz David

Krásno (Česko, 2014)

Plakát Krásno

Krásno je jezero nad městem Šumperk, ve kterém našli utopenou maminku Michala, jedné z postav tohoto scénáře. Je dost hrozné žít s pocitem, že ve smrti vaší mámy je možná zapleten váš vlastní otec. Tohle je bohužel podezření, se kterým se musí Michal vyrovnávat. A jakkoli má příběh detektivní nádech a rámec, v určitých věcech detektivce vzdoruje. Nikdy v něm totiž neobdržíme to, co je základní rekvizitou detektivky – důkaz.

RECENZE

Krásnoicon_csfd
Krimi / Komedie
Česko, 2014, 119 min

Režie: Ondřej Sokol
Scénář: Ondřej Sokol, Martin Finger, Petr Vydra
Kamera: Tomáš Sysel
Hudba: Jan P. Muchow
Hrají: Martin Finger, Ondřej Sokol, Jana Pehrová-Krausová, Zuzana Stavná, Ondřej Malý, Michal Pavlata, David Matásek, Karel Roden, Jaroslav Plesl, Nina Divíšková, Vasil Fridrich, Michal Suchánek, Jan Kačer, Andrea Daňková, Jiří Černý, Markéta Stehlíková

Blízko od sebe (USA, 2013)

Blízko od sebe plakát

Celá rodina Westonových se sjíždí do rodného domu v Oklahomě na pohřeb otce (Sam Shepard), básníka a opilce, který spáchal sebevraždu. Jeho žena, cynická a celoživotně konfliktní Violet (Meryl Streep) takřka s potěšením rozdmýchává spory se svými třemi dcerami (Julia Roberts, Julianne Nicholson a Juliette Lewis). Ani jedna z nich to nemá jednoduché: jedné se hroutí manželství, další tutlá aférku se svým bratrancem, třetí se právě zasnoubila a ani na pohřbu není schopna mluvit o ničem jiném než o nadcházející svatbě. Přičemž každému kromě ní je jasné, že její snoubenec (Dermot Mulroney) je slizký parchant.

RECENZE

Blízko od sebeicon_csfd
August: Osage County
Drama / Komedie
USA, 2013, 121 min

Režie: John Wells
Scénář: Tracy Letts (scénář, divadelní hra)
Kamera: Adriano Goldman
Hudba: Gustavo Santaolalla
Hrají: Meryl Streep, Julia Roberts, Benedict Cumberbatch, Ewan McGregor, Abigail Breslin, Juliette Lewis, Chris Cooper, Margo Martindale, Dermot Mulroney, Sam Shepard, Julianne Nicholson, Misty Upham, Will Coffey, Newell Alexander

Cizí oběd (Indie, Francie, Německo, 2013)

Cizi_obed_slide_kino

Už 120 let posílají ženy v Bombaji svým manželům do práce obědy v kastrůlkách prostřednictvím pozoruhodné sítě poslíčků. Vědci z Harvardovy univerzity tento dokonalý doručovací systém analyzovali a dospěli k závěru, že na špatnou adresu doputuje jen jeden z milionu obědů. A právě tento ojedinělý zatoulaný oběd svede dohromady osudy dvou lidí – půvabné Ily (Nimrat Kaur), která žije osaměle v domácnosti a marně bojuje o manželovu pozornost, a úředníka Saajana (Irrfan Khan – Pí a jeho život, Milionář z chatrče), kterému důchod nepříjemně klepe na dveře. O tom, že jedna malá chyba vám může změnit celý život, vypráví Cizí oběd s přívětivým humorem.

Cizí obědicon_csfd
Dabba
Drama / Romantický
Indie / Francie / Německo, 2013, 104 min

Režie: Ritesh Batra
Scénář: Ritesh Batra, Rutvik Oza
Kamera: Michael Simmonds
Hudba: Max Richter
Hrají: Irrfan Khan, Nimrat Kaur, Nawazuddin Siddiqui, Lillete Dubey

Koyaanisqatsi (USA, 1982)

koyaanisqatsi-poster-web-small

Skupina vysokých nehybných postav obrácených k postavě ještě vyšší, nesoucí na hlavě korunu. Jeskynní malby z Horseshoe Canyonu v Utahu jsou prvním i posledním tónem skladby, která diváka provede světem tak, jak ho vidí Godfrey Reggio. Majestátní věkovitost stalních útesů, zdánlivá nehybnost pouště i věčná dynamika mořských vln sugerují prapůvodní čistotu života, do níž náhle, po staletích pozvolného, takřka neměřitelného vývoje, vstupuje člověk, měnící svou energií podobu světa i rytmus plynutí času. Přináší technický pokrok, zrychluje, propadá se do anonymity, přivádí na svět úžasné vynálezy i ničivé prostředky nepředstavitelné síly, zamořuje životní prostředí a vede války. Reggio beze slov, jen prostřednictvím fascinujících obrazů a za doprovodu úchvatně minimalistické hudby Philipa Glasse poprvé komentuje vztah přirody a člověka, resp. destruktivní sílu lidského působení na naši planetu.

Koyaanisqatsiicon_csfd
Koyaanisqatsi: Life Out of Balance
Dokumentární / Hudebníprojekt 100 logo
USA, 1982, 86 min

Režie: Godfrey Reggio
Hudba: Philip Glass

Spirit of 45 (Velká Británie, 2013)

Spirit of 45

Dokumentární film Kena Loache o době, kdy dělat věci společně bylo normální… Rok 1945 byl klíčovým letopočtem v britské historii. Solidarita, která pomohla Británii přežít válku, spolu s hořkými vzpomínkami na předválečné roky, přivedla lidi ke společným představám o lepší společnosti. Režisér Ken Loach použil filmy z britských regionálních a národních archivů, spolu s nahrávkami a dobovými rozhovory, aby vytvořil vrstevnatý, živý příběh vystavěný na pozadí tehdejších sociálně-politických událostí. The Spirit of 45 se snaží osvětlit a oslavit období nebývale pospolitého ducha, jehož dopad přetrval po mnoho let, a který je možné znovuobjevit ještě i dnes.

Spirit of 45icon_csfd
Dokumentární
Velká Británie, 2013, 94 min

Režie: Ken Loach
Scénář: Ken Loach

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast