Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

Vzniká hudba k filmu Malá z rybárny – nový český animák se pojede představit do Lyonu

Připravovaný animovaný film Jana Baleje Malá z rybárny dostane hudbu od velkého objevu současné francouzské hudby. Francouzský hudebník Chapelier Fou při svém nedávném pobytu v Praze komponoval a nahrával ve studiu HAFAN FILM  hudbu k celovečernímu loutkovému projektu, který je inspirován pohádkou Malá mořská víla. Film se navíc podívá do Francie i přímo, pojede se představit na evropské koprodukční fórum do Lyonu.

Chapelier Fou

Chapelier Fou

Chapelier Fou (vlastním jménem Louis Warynski, nar. 1984, Méty, Francie), je jedním z velkých objevů francouzské hudby poslední doby. Francouzský hudebník, multiinstrumentalista a skladatel, je absolventem konzervatoře a vystudoval také muzikologii. Hraje na housle a také další nástroje, například cembalo.

V relativně krátkém čase se etabloval jako autor jedné z nejzajímavějších hudebních „fúzí“ posledních několika let. Kráčí ve stopách Yanna Tiersena (Amélie z Montmartru,Good Bye, Lenin!) a vytváří instrumentální skladby, které mohou sloužit jako hudba k sekvencím filmu. Českému publiku se představil dvakrát, v roce 2011 a 2012 v pražském Paláci Akropolis.

Rozhovor s hudebníkem (audio Český rozhlas)

Malá z rybárny (foto: Miracle film)

Malá z rybárny (foto: Miracle film)

Film Malá z rybárny byl vybrán výběrovou komisí CARTOON MOVIE 2014 k prezentaci v kategorii „films in production/filmy ve výrobě“ na letošním již 16. ročníku tohoto největšího evropského koprodukčního fóra celovečerních animovaných filmů, pořádaného ve francouzském Lyonu od 5. do 7. března. S právě natáčeným snímkem se tak seznámí stovky profesionálů animovaného průmyslu z celého světa.
Film vzniká v mezinárodní koprodukci a podílí se na něm i Česká televize.

připravil: JG, totalfilm.cz
zdroj: Gro

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast