Divergence – soutěžte o knižní předlohu a její pokračování

Ve čtvrtek přichází do kin zpracování prvního dílu bestselleru spisovatelky Veronicy Rothové. Divergence byla natočena podle stejnojmenné knižní předlohy. Líčí postapokalyptickou civilizaci a svět, má originální příběh a silnou dívčí hrdinku, která svádí boj s nelítostným systémem. Příběh, dobrodružství a akce v Divergenci převažuje nad romantikou. Ne náhodou bývá Divergence přirovnávána k jinému fenoménu, k Hunger Games.

Divergence (foto: Bontonfilm)

Divergence (foto: Bontonfilm)

Veronice Rothové se podařilo vytvořit mimořádně poutavý dystopický svět (Opak utopického dokonalého světa. V dystopické budoucnosti je společnost naopak určitým způsobem deformována.), v jehož kulisách rozehrála strhující příběh plný neočekávaných zvratů, napětí a akce. Celá trilogie oslovila miliony čtenářů.

soutez_divergence

Spolu s nakladatelstvím CooBoo (Albatros media) jsme pro vás připravili soutěž o 3 kompletní sady knih, které obsahují tituly Divergence, Rezistence a Aliance. Stačí správně odpovědět na následující otázku:

Výherci sad knih k filmu DIVERGENCE od Veronicy Roth:
Karel Dočekal
Anna Blažejová
Karolína Procházková

MOC GRATULUJEME!

Soutěž trvá od 30. dubna do 4. května 2014, včetně. 

divergence_trilogie_600_120_anim_gif

Soutěž naleznete také na největším soutěžním portálu v ČR – Soutěže.cz a na Websoutěže.cz

Stejně jako v případě knihy Divergence (CooBoo, 2012), která dala vzniknout celé trilogii (Divergence, Rezistence, Aliance), se počítá i s dalším pokračováním filmového přepisu. S ohledem na úspěch filmu Divergence v amerických kinech během premiérového víkendu, se otázka dalšího dílu změnila už jen na otázku termínu jeho natáčení a premiéry. Divergence skončila při své premiéře v Americe na prvním místě žebříčku s tržbami 54 milionů dolarů a očekává se, že po druhém víkendu bude mít na svém kontě téměř 100 milionů dolarů.

Divergence (foto: Bontonfilm)

Divergence (foto: Bontonfilm)

Fanoušci knihy sledovali zahraniční informace o filmové Divergenci a netrpělivě očekávali uvedení filmové verze do našich kin. Nečekali pasivně, zasypali distribuční společnost dotazy a výzvami a zorganizovali dokonce několik peticí, aby se film v českých kinech objevil. Díky této intenzivní podpoře a velkému zájmu ze strany fanoušků byla tak česká premiéra filmu naplánována na 1. 5. 2014.

Celá společnost je v Chicagu budoucnosti rozdělena do pěti frakcí, z nichž každá vyznává jiné hodnoty, ale všechny vzájemně spolupracují a vytvářejí zdánlivě harmonický celek. Hlavní hrdinkou je Beatrice, jež se narodila do rodiny patřící k frakci Odevzdanost, ale vždycky cítila, že obětovat se pro dobro ostatních není to, co by sama chtěla.

Divergence (foto: Bontonfilm)

Divergence (foto: Bontonfilm)

A proto, když v šestnácti letech podstoupí Obřad volby (povinný rituál, při kterém si všichni šestnáctiletí musí zvolit svou budoucí frakci, k níž pak již budou patřit celý život), přestoupí k Neohroženým – frakci, která se naopak vyznačuje odvahou, divokostí a nerespektováním pravidel. Ovšem tato volba pro Beatrici znamená i ztrátu rodiny, protože jak říká základní pravidlo společnosti „frakce je víc než krev“.

Recenze ve čtvrtek 1. května.

Pravidla soutěže
Ceny do soutěže věnovala společnost Albatros media.
Soutěž probíhá od 30. dubna do 4. května 2014 včetně.
Každý soutěžící smí do soutěže zaslat pouze jeden email se správnými odpověďmi nebo místo emailu použít formulář na webu. Pokud pořadatel zjistí, že soutěžící toto pravidlo obchází, vyloučí ho ze slosování. Pokud budete odpovídat na email soutez@totalfilm.cz, uveďte do předmětu zprávy: DIVERGENCE.
Výherce oznámíme zde, na našich sociálních sítích a bude vyrozuměn emailem či telefonicky neprodleně po ukončení soutěže.

  1. […] Divergence – soutěžte o knižní předlohu a její pokračování […]

Comments are closed.