Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

Hobit: Bitva pěti armád – závěr trilogie má nový titul

Režisér Peter Jackson se podělil s fanoušky Hobita o nový název závěrečného dílu. Původní název, který kopíroval titul Tolkienovy předlohy Cesta tam a zase zpátky se mění na HOBIT: BITVA PĚTI ARMÁD (The Hobbit: The Battle of the Five Armies). Jackson zároveň poznamenal, že by se mu původní název (Hobit: Cesta tam a zase zpátky) líbil na budoucím kompletním setu videodisků. Předpokládáme, že oficiální český název v nejbližších dnech oznámí i české zastoupení Warner Bros.

aktualizováno 21. 11. (přidán nový trailer)

Jackson také slíbil, že v následujících měsících o posledním Hobitovi hodně uslyšíme. Všichni se samozřejmě těšíme primárně na první teasery. Jackson se svým týmem v těchto dnech také dokončuje prodlouženou verzi Šmakovy dračí poušti s více než 25 minutami nových scén.
Už příští týden přineseme velkou recenzi BD vydání Hobita: Šmakovy dračí poušti.
Objednat druhý díl Hobita

Peter Jackson vysvětluje:
„Naše cesta při natáčení trilogie ‚Hobit’ se tak trochu podobala Bilbově cestě, na které jsme během putování po skrytých stezkách odhalovali další a další tajemství. Název ‚Tam a zase zpátky’ nám připadal příhodný pro druhý z obou filmů popisujícím snahu o znovuzískání Ereboru a zachycujícím Bilbův příchod k Osamělé hoře i jeho odchod. Ale se třemi filmy nám ten název už tak přiléhavý nepřipadal – vždyť Bilbo ‚tam’ dorazil už ve filmu ‚Šmakova dračí poušť’. Když jsme se koncem loňského roku vydali na cestu na premiéru, diskrétně jsem zástupcům studia navrhl změnu názvu. Rozhodli jsme se nechat tuto otázku otevřenou až do chvíle, dokud se nepodíváme na sestříhaný film. Ta chvíle nastala minulý týden a všichni jsme se shodli na jednom nejvhodnějším názvu. A proto se ten film jmenuje ‚The Hobbit: The Battle of the Five Armies’“. 

Screen z facebooku Petera Jacksona

Screen z facebooku Petera Jacksona

Hobit: Bitva pěti armád bude mít premiéru 11. prosince 2014.

JG, totalfilm.cz
zdroj: Peter Jackson, WB

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast