Vetřelec dostává k výročí reprezentativní Blu-ray kolekci

Bontonfilm dělá v poslední době radost fanouškům filmové klasiky. Po reprezentativní kolekci Clinta Eastwooda a Stevena Spielberga přichází s další kolekcí. Troufám si říct, že tahle je zatím nejvíc sexy. Ke 35. výročí uvedení vychází všechny čtyři první díly Vetřelce na Blu-ray.

alien anthology

Kolekce neobsahuje “jen” křišťálově čistý obraz a zvuk ale je zabalena v krabičce inspirované kosmickou lodí Nostromo z prvního dílu a navíc obsahuje výtisk původního komiksu Vetřelec, zmenšené kinoplakáty a zcela nové karty s uměleckými díly nedávno zesnulého H. R. Gigera, tvůrce ikonického filmového monstra, který to všechno začal. Na dalších dvou discích najdete samozřejmě kopu bonusových materiálů.
Celá Alien Anthology 35th Anniversary (6BD) se dá koupit například na filmgame.cz za 1528 Kč.

Vetřelec (foto: archiv)

Vetřelec (foto: archiv)

Poprvé se mimozemšťan s kyselinou místo krve objevil ve filmu Ridleyho Scotta Vetřelec (1979), dále pak v pokračování Jamese Camerona Vetřelci (1986),Vetřelec 3 v režii Davida Finchera (1992), Vetřelec: Vzkříšení (1997), Vetřelec vs. Predátor (2004) a Vetřelci vs. Predátor 2 (2007) a nejnověji ve filmu Prometheus (2012).

Bontonfilm_webPrvní díl se v kinech objevil už v roce 1979 a stál pouhých 11 milionů dolarů. Získal také Oscara® za speciální efekty a ze Sigourney Weaver, která ztvárnila Ellen Rippley, udělal hvězdu první velikosti.

Chystáme velkou recenzi a rozbalovat budeme celou krabičku i v chystaném unboxingu před kamerou.

MS, totalfilm.cz