HBO nabídne v březnu Prázdné místo podle Rowlingové

Skoro dva měsíce před oficiální televizní premiérou (29. dubna) nabídne HBO ve své videotéce kompletní minisérii Prázdné místo. Novinka byla natočena na motivy stejnojmenného bestselleru J. K. Rowlingové. Detektivního románu se po celém světě prodalo přes 6 milionů výtisků. Jde o adaptaci prvního díla, ve kterém se spisovatelka zaměřila na dospělé čtenáře.

Všechny tři díly budou na HBO GO k vidění již 9. března, tedy s bezmála dvouměsíčním předstihem oproti televizní premiéře na HBO v Čechách I v USA. První část bude navíc na HBO GO přístupná všem návštěvníkům zcela zdarma a bez registrace.

Prázdné místo (foto: HBO)

Prázdné místo (foto: HBO)

Pokud jde o televizní premiéru, uvedení prvního a druhého dílu je naplánováno na středu 29. dubna ve 20:00. Třetí díl bude následovat o den později, tedy ve čtvrtek 30. dubna ve 20:00.

Minisérie PRÁZDNÉ MÍSTO pojednává o zdánlivě idylickém anglickém městečku Pagford. To se sice pyšní dlážděným náměstím a starobylým opatstvím, avšak za touto fasádou se skrývá město ve válce – bohatých proti chudým, mladých proti starým, manželek proti manželům, učitelů proti žákům. Uvolnění místa v městské radě po úmrtí jednoho z jejích členů se stává katalyzátorem všech animozit a vášní.

Prázdné místo (foto: HBO)

Prázdné místo (foto: HBO)

Mezi členy početného hereckého obsazení této rozsáhlé ságy jsou: Rory Kinnear (Penny Dreadful) v roli Barryho, oblíbeného člena městské rady, jehož smrt rozpoutá řadu změn; na Emmy® nominovaný Michael Gambon (představitel Brumbála z Harryho Pottera) v roli zarputilého předsedy obecní rady Howarda; Julia McKenzieová (Zápisky o skandálu) v roli Howardovy manželky a intrikánky Shirley; Monica Dolanová (Vrahova důvěrnice) v roli Barryho empatické kamarádky Tess; Simon McBurney (Kouzlo měsíčního svitu) v roli Tessina manžela Colina, který je přemluven ke kandidatuře ve volbách; Rufus Jones (Hunderby) v roli dalšího z kandidátů Milese; Keeley Hawesová (Line of Duty) v roli Milesovy koketní manželky Samanthy a v neposlední řadě i nové tváře Joe Hurst a Abigail Lawrieová v roli puberťáků Andrewa a Krystal, kteří jsou hluboce zasaženi Barryho smrtí.

připravil: AC, totalfilm.cz
zdroj: Pavla Brožková, HBO