Co koupit na placce – DVD a Blu-ray tipy 4/2015

Další česká novinka úspěšného kinotitulu Pohádkář otevírá přehled našich DVD a BD tipů. Pozornost fanoušků se samozřejmě upíná k vydání Nollanova Interstellaru. Dále tu máme oba díly hororu Očista v BD i DVD verzi včetně nejnovějšího dílu Očista: Anarchie, kultovní vyčištěné BD verze slavné klasiky Zjizvená tvář, Americký gangster a Hitchcockovo Psycho. Jednotný design krabiček do vaší sbírky mají i knižní adaptace Anna Karenina, Pýcha a Předsudek, Smrt a život Charlieho St. Clouda, Nekonečná láska a oscarové drama s Meryl Streep Sophiina volba.

Pohádkář (Česko, 2014)

Pohádkář DVD

Film Pohádkář režiséra Vladimíra Michálka a scénáristy Marka Epsteina, který vznikl na základě literární předlohy Barbory Nesvadbové, zajímavě kombinuje detektivku se vztahovým příběhem. Snímek měl v kinech premiéru loni v listopadu a právě vyšel na DVD u Bontonfilmu.
Recenze filmu zdeFilm je vlastně jedním velkým flashbackem, příběh hlavního hrdiny a jeho žen promlouvá ústy vyslýchaných milenek a zároveň tu paralelně sledujeme i život detektiva Rotta. Romantika je tu jen okrajovým produktem. Spíš je to sled nálad a vhledu do duší hlavní čtyřky.

Nutno uznat, že Michálek tohle umí. Dokáže na plátně v jednu chvíli vytvořit příjemnou i depresivní atmosféru. Ostatně Pohádkář na tomhle mixu pocitů i žánru staví. Drama, romantika, smutná komedie a detektivka.
Bonusy | DVD obsahuje trailer, videoklip, filmy o filmu a fotogaleriiKoupit Pohádkáře

DVD | Obraz 16:9, 2.40:1 | zvuk: český 5.1, 2.0 | titulky CZ, EN

Interstellar (USA, 2014)

interstellar-bd-futurepack-digipack

Recenzi najdete zdeZ dílny režiséra Christophera Nolana (Počátek, trilogie Temný rytíř) se skupina výzkumníků vydává na nejdůležitější misi v historii lidstva. Farmář a bývalý pilot Cooper v podání držitele Ceny Akademie® Matthewa McConaugheye musí opustit rodinu i kolabující planetu Zemi a ujmout se velení na výpravě za hranice naší galaxie a zjistit, zda se dá najít mezi hvězdami pro lidstvo nový domov. Chystáme velkou recenzi všech nosičů Interstellar.

Bonusy BD/Metalpack: Plánování cesty do vesmíru – Původ, vlivy a příběh, Natáčení na Islandu: Millerova planeta/Mannova planeta, Vytváření dvou různých světů na jednom místě, Vesmírná tělesa, Jak speciální efekty vytváří iluzi cesty skutečným vesmírem, Miniatury ve vesmíru – Prozkoumejte velkoformátové modely z filmu
Bonusy Digibook:
+ tištěná knihaKoupit Interstellar
Bonusy DVD: pouze film, bez bonusů
Bonusy DVD:
BD | Obraz | 16:9 2.40:1 zvuk: CZ 5.1, EN DTS HD 5.1
DVD | Obraz | 16:9 2.40:1 zvuk: CZ 5.1, EN 5.1

Očista: Anarchie (USA, 2014)

očista-dvd-bd

Jak vyřešit alarmující míru kriminality? Legalizací všech zločinů. Na jednu jedinou noc v roce se Amerika blízké budoucnosti proměňuje v nejnebezpečnější místo na Zemi. Když se vás někdo rozhodne zabít, nikdo vám nepomůže, protože všechny složky záchranného systému jsou během Očisty mimo provoz.

Funguje to náramně, i díky tomu život v téhle zemi v ostatní dny připomíná ráj. Jen se ho nemusíte dožít. Krvavý thriller s hororovými prvky natočili tvůrci série Paranormal Activity, kteří vás budou děsit tak, jak je jim vlastní.
Bonusy | Vynechané scény, Pohled do zákulisí Anarchie , Jak přežít noc: natáčení filmu Očista
Vychází na DVD, BD, dvojkolekci s prvním dílem DVD či BD a dvojkolekci Očista steelbook

DVD | Obraz 16:9, 2.40:1 | zvuk: český 5.1, 2.0 | titulky CZ, ENKoupit Očistu
BD | Obraz 16:9, 2.40:1 | zvuk: český 5.1, 2.0 | titulky CZ, EN

Nezapomenutelné filmy na BD
Zjizvená tvář (1983), Americký gangster (2007), Psycho (1960)

zjizvena-tvar-americky-gangster-psycho-bd

Klasické drama Howarda Hawkse Zjizvená tvář (1932), inspirované osudem proslulého chicagského gangstera Ala Caponea, se po více než padesáti letech dočkalo nového zpracování. Scenárista Oliver Stone a režisér Brian De Palma ovšem děj posunuli do současnosti, italského zločince nahradili kubánským emigrantem a pašování alkoholu distribucí drog. V létě roku 1980 emigrovalo z kubánského přístavu Mariel se souhlasem Fidela Castra 125 000 lidí.

Zjizvená tvář - Al Pacino

Zjizvená tvář – Al Pacino

Zjizvená tvář – Bonusy | Fenomén Zjizvené tváře, Zjizvená tvář v Palms, Vynechané scény, Svět Tonyho Montany, Znovuzrození, Herci, Zjizvená tvář: TV verze, Vznik, Z natáčení Zjizvené tváře: VideohraKoupit Zjizvenou tvář
Obraz | 16:9 2.35:1 | zvuk: CZ DTS 2.0 mono, EN HD Master 7.1 | titulky: CZ

Americký gangster – Atmosféra prohrávané války ve Vietnamu na začátku sedmdesátých let dolehla na Ameriku jako těžká deka. Vojáci se z asijských bojišť vraceli buď v černých pytlích, nebo závislí na drogách a tuto “zálibu” lavinovitě šířili mezi veřejností. Byznysu s narkotiky se okamžitě chytily mafiánské klany, které pro klid na práci neváhaly masívně korumpovat celé policejní sbory.

Americký gangster - Denzel Washington

Americký gangster – Denzel Washington

Americký gangster – Bonusy | Vynechané scény, Padlé impérium: Z natáčení Amerického gangstera, Odhalování minulosti: Skutečný F. Lucas a R. RobertsKoupit Amerického gangstera
Obraz: 16:9 1.85:1 | zvuk: CZ 5.1, EN 5.1 | titulky: CZ

Klasika všech klasik Psycho. Anthony Perkins jako duševně nemocný Norman Bates. Jeho starý ponurý dům slouží jako příležitostný motel a rozhodně není místem klidného odpočinku. O tom se přesvědčí i Marion Craneová (Janet Leigh). Soukromý detektiv (Martin Balsam) a Marionina sestra (Vera Miles) se vydávají po stopách zmizelé mladé Marion. Smrtelné napětí stoupá, až nakonec vyústí ve strašný a nevyhnutelný závěr…

Psycho - Anthony Perkins

Psycho – Anthony Perkins

Psycho – Bonusy | V mistrově stínu: Hitchcockův odkaz, Hitchcock / Truffaut, Zpravodajské záběry: Uvedení filmu “Psycho, Scéna ve sprše: S hudbou a bez hudby, Scéna ve sprše: Storyboardy Saula Basse, Alfred Hitchcock uvádí: “Skopové na jatka”, Psycho zvukKoupit Psycho
Obraz | 16:9, 2.35:1 | zvuk: CZ 5.1, EN 5.1, EN, 2.0 | titulky: CZ

Knižní adaptace
Nekonečná láska (USA, 2014), Anna Karenina (VB, 2012), Pýcha a Předsudek (VB, 2005), Pokání (VB, 2007), Smrt a život Charlieho St. Clouda (USA, 2010), Sophiina volba (USA, 1982)

nekonecna-laska-pycha-a-predsudek-anna-karenina-srmrt-a-zivot-charlieho-st-clouda-sophiina-volba-pokani

Série Knižní adaptace 2015 obsahuje celkem 6 filmů – Sophiinu volbu (BD) s oscarovou Meryl Streep, Wrightovu trilogii Pýcha a předsudek (DVD), Pokání (DVD) a Anna Karenina (DVD, BD) s Keirou Knightley v hlavní roli, Smrt a život Charlieho St. Clouda (DVD, BD) se Zacem Efronem a Kim Basinger a středoškolskou romanci Nekonečná láska (DVD, BD) v režii Shany Feste.

Děkujeme společnosti Bontonfilm za poskytnutí nosičů
Bontonfilm logo
Děkujeme filmgame.cz za spolupráci a poskytnutí titulu Interstellar
filmgame logo podvideo