Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

Startuje druhá řada cyklu Škoda lásky

Česká televize přináší druhou řadu povídkového cyklu Škoda lásky, podle námětů známých českých spisovatelů. Opět se vrací motiv lásky ve všech podobách a podle tvůrců i silná atmosféra, nadhled, jemný humor a větší kvalita.

Škoda lásky II. - Idyla na konci léta (foto: ČT)

Škoda lásky II. – Idyla na konci léta (foto: ČT)

Druhá řada je složena ze třech dílů, první startuje 1. března od 20:00. Další budou odvysílány 8. a 15. března.  Dočkáme se povídek od známých autorů, jako jsou například Eduard Petiška nebo Božena Němcová, nebudou chybět ani příběhy modernější od současných autorů Ireny Obermannové a Miloše Urbana. Dobovější povídky režíruje Jan Pachl, moderní pak Petr Zahrádka. Oba se podíleli i na scénáři. Čekat můžeme česká herecká esa – Jiřího Mádla, Marthu Issovou, Oldřicha Navrátila, Veroniku Kubařovoua další.

Srdce ženy – minirecenze (premiéra: 15. března)

Na projekci nám byla promítnuta autobiografická povídka Jana Zábrany – Srdce ženy. Dva kamarádi v ní začnou v době socialistického budování soupeřit o dívku. Co všechno obětují pro lásku a přátelství se dozvíte 15. března.

čt1Nutno hned na začátku uznat, že atmosféra socialismu je vykreslena sugestivně. Tvůrcům k tomu stačí jen jedna ulice, fabrika a hospoda, ve které hrají Sing, sing, sing od Bennyho Goodmana. Dále tu máme skvěle vybranou ústřední dvojici kamarádů a parťáků z práce – Jana Dolanského a Lukáše Příkazkého. I v krátké stopáži (povídka měla zhruba 35 minut) to mezi oběma dobře funguje a jiskří. Divák nemá problém jejich výkonu věřit. To platí o celém castingu. S touto povídkou jsem neměl sebemenší potíž, rychle odsýpala a dobře bavila. Nechyběly ani humorné momenty, které ale nepřebíjely celkovou vážnost. Samozřejmě nečekejte zázraky, ale na zpříjemnění nedělního večera – proč ne.

  • 65%
    Povídka Srdce ženy - 65%
Petr Račko, totalfilm.cz
foto: © Česká televize 2015

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast