Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

Recenze | Méďa 2 nezklame ani nepřekvapí, je ale příliš dlouhý

Dva nerozluční kamarádi se vracejí a je jasné, že ani tentokrát nepůjde vše tak hladce, jak by si představovali. John (Mark Wahlberg) se rozvedl s Lori a propadá depresím. Méďa se naopak žení s blonďatou prodavačkou a zažívá strasti i radosti manželského života. Vše se zkomplikuje ve chvíli, když novomanželé začnou pomýšlet na dítě. Méďa přichází řízením úřadů o všechna lidská práva a stává se pouhou věcí. Spolu s Johnem a mladou právničkou (Amanda Seyfried) se pokusí rozhodnutí úředníků zvrátit u soudu.

Méďa 2 (foto: CinemArt)

Méďa 2 (foto: CinemArt)

Do té doby nám Seth MacFarlane dopřává stejnou zábavu jako v jedničce. Když se ale dostáváme k soudnímu jednání, filmu začne docházet dech a nabere ho až na konci, kde se Méďa na Comic-Conu opět setkává s Donnym, šileným chlápkem, který ze všeho nejvíc touží mit vlastního živého plyšáka, který by ho miloval.

Tak jako u jedničky některé vtipky jednomu sednou a druhému ne. Každý si své oblíbené scény jistě najde. Bohužel ale jen scény. Dvě hodiny jsou prostě přiliš a znovu bych se na celý film už asi dobrovolně nepodíval. Vyzvednout musím pomrkávání po filmových a komiksových fanoušci chtěl, které je tu ještě intenzivnější než u jedničky. Víc prozrazovat nebudu. Pokud jste se u jedničky bavili, dvojka vás buď nadchne taky, nebo vás minimálně neurazí. Jestli jste ale přisprostlým hromským kamarádům na chuť nepřišli před třemi lety, těžko vás budou bavit teď.

Méďa 2 (foto: CinemArt)

Méďa 2 (foto: CinemArt)

PS: Scéna s nákupem cornflakesů s Liamem Neesonem je výtečná a nebylo k ní třeba jediné vulgárnosti. I cameo slavného moderátora Jay Lena příjemně překvapí. A není jediné.

  • 60%
    Režie - 60%
  • 60%
    Scénář - 60%
  • 60%
    Herci - 60%
60%

Méďa 2 (2015)

Dvojka Médi je skoro stejná jako jednička. S tím rozdílem, že je tu všeho víc. Víc humoru, ale také vice nudných míst. A hlavním problémem je příliš dlouhá stopáž.

Svatoslav Hofman, Totalfilm.czicon_csfd
foto/video: CinemArt © 2015

Méďa 2
Ted 2
Macík 2 (SK)
Komedie
USA, 2015, 125 min
Premiéra: 2. 7. 2015 (CinemArt)

Režie: Seth MacFarlane
Scénář: Seth MacFarlane, Alec Sulkin, Wellesley Wild
Kamera: Michael Barrett
Hudba: Walter Murphy
Hrají: Mark Wahlberg, Amanda Seyfried, Morgan Freeman, Seth MacFarlane, Patrick Warburton, Jessica Barth, Richard Schiff, Martin Klebba, Liam Neeson, Tina Grimm, Michael Dorn, Dennis Haysbert, Sam J. Jones, John Slattery, David Hasselhoff, Philip Casnoff, Nana Visitor, Bryan Casserly, Tom Brady, Giovanni Ribisi

Meda2_poster_A1_web

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast