Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

Decibely lásky prý budou jako plzeňský Moulin Rouge

Žádné záporné postavy, zpívající Iva Janžurová a hity Michala Davida. Takový podtitul prý klidně může mít nový romantický rodinný muzikál Decibely lásky, jehož natáčení začalo v těchto dnech v Plzni. „Tvoříme letní oddychovku, nemoralizující, rodinný film o lásce v každém věku, v němž se bude hodně zpívat a tančit,“ říká autor námětu, režisér a scenárista Miloslav Halík. Jednou z jeho hlavních inspirací byl i úspěch muzikálů Michala Davida, jehož písně v komedii zazní. „Budou to nejen legendární písně jako Decibely lásky, Jsou rána tíživá nebo Každý mi tě, lásko, závidí, ale i nově zkomponovaná hudba doplněná písněmi Westlife nebo Seala,“ popisuje Halík.

Decibely lásky (M. David, I. Janžurová a

Decibely lásky (M. David, I. Janžurová a Miloslav Holík)

Michal David si ve filmu také střihne malou roli, jinak ale bude na natáčení dohlížet jako producent. „Točíme v září a v říjnu v Plzni, kde nám ve všem vyšli vstříc. Máme tam taky plno známých, je to Evropské hlavní město kultury a najdete tam diskotéku Pantheon, v níž budeme také točit. Taková v Praze není,“ vypočítává David. S premiérou se pak počítá v předvečer valentýnského víkendu 11. února 2016.

Decibely lásky - štáb

Decibely lásky – štáb

V hlavní roli se představí Filip Cíl, jehož Dan si odpykává trest na popelářském voze. Seznámí se s krásnou Betkou (Alžběta Bartošová), jejich láska ale bude muset čelit mnoha protivenstvím. Ve filmu si zahraje i Rudolf Hrušínský nejmladší jako pracovník magistrátu města, Rudolf Hrušínský jako jeho otec, moderátorka Petra Svoboda jako Danova sestra, bývalý fotbalista a trenér Viktorie Plzeň Pavel Horváth jako popelář či herecká legenda Iva Janžurová v roli Betčiny tetičky. „Možná budu zpívat a trochu i poskakovat, aby to vypadalo, že tančím. Zatím moc nevím, do čeho jdu!“ sdělila herečka.

Choreografii tanečních scén má na starosti Petr Čadek, který poskytl Totalfilmu krátký rozhovor

Decibely lásky - Petr Čadek

Decibely lásky – Petr Čadek

Písní prý ve filmu zazní 30. Každá asi náročnou choreografii mít nebude, že?
To určitě ne. Jedná se asi o osm velkých choreografií. A zrovna první natáčecí den začínám třeba s padesáti lidma, to bude hodně velký.

[pullquote align=“left“ cite=““ link=““ color=““ class=““ size=““]Tančí se všude, na chodbě, v tanečním studiu, na ulici, na diskotéce.[/pullquote]

Kde všude se bude tančit?
Tančí se všude, na chodbě, v tanečním studiu, na ulici, na diskotéce. Těch prostředí je opravdu mnoho. Snažíme se to udělat tak, aby to vypadalo přirozeně. To tancování je kromě asi tří čísel happeningová záležitost, směsice mnoha stylů. Snažím se choreografie stavět i tak, aby to někdy šlo kontra hudbě. Teď je to na hercích, kteří musí vypadat tak, že to umí, i když to nikdy předtím nedělali.

Inspirovaly vás nějaké filmové muzikály? Režisér zmiňoval, že má rád Moulin Rouge, Chorus Line, Fame…
Tyhle filmy mám rád taky, proto jsme si s Mílou tak sedli. Zmíněné muzikály jsou o velkých choreografiích, které jsou skvěle secvičené a perfektně nasnímané. O to se snažíme taky. Máme ale i věci, co tančí jeden člověk, mícháme velkolepost s komorností. Já každopádně inspiraci v dílech jiných moc nehledám, raději to vymyslím sám od začátku. Cizí práce mě pak až moc ovlivňuje.

Jak dlouho už s herci trénujete?
Já ty věci připravuju tři čtvrtě roku, s herci trénujeme už celé prázdniny. Musíme se sladit, do toho StarDance… Ale nic nešidíme, trénujeme naplno!

Totalfilm.cz

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast