Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

Evropským filmem roku je Mládí

Film Paola Sorrentina Mládí ovládl Evropské filmové ceny. Snímek se stal nejlepším filmem roku. Cenu si z Berlína odvezl i jeden z hlavních představitelů Michael Caine. Mládí vyhrálo i kategorii režie. Paolo Sorrentino uspěl na Evropských filmových cenách už před dvěma lety s dnes už kultovním snímkem Velká nádhera.

Cenu za celoživotní dílo dostala britská herečka Charlotte Rampling (Bazén). Herečka ale zároveň obdržela další cenu za nejlepší ženský herecký výkon v dramatu 45 let. Cenu za přínos světové kinematografii získal rakouský herec Christoph Waltz. Ten už má na kontě i Oscara.

Christoph Waltz (foto: A. M.  P. A. S. )

Christoph Waltz (foto: A. M. P. A. S. )

V posledních letech se hojně objevuje v hollywoodských blockbusterech. Proslavil se rolí esesáka v Hanebných panchartech a nejnověji ho můžeme vidět jako záporáka v bondovce Spectre.


Nejlepší komedií se stal film Holub seděl na větvi a rozmýšlel o životě švédského režiséra Roye Andersona. Nejlepším dokumentem se stal snímek o zpěvačce Amy Winehouse nazvaný jednoduše – Amy. Cenu za nejlepší animovaný film obdržela Píseň moře Tomma Moora.

připravil: AC, totalfilm.cz

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast