Jaro v ČT přinese nové detektivky, Nejchytřejšího Čecha II. i premiéry koprodukčních filmů

Jarní televizní sezóna v ČT začíná už v lednu. Na obrazovku ČT se vrátí policisté z Prvního oddělení v druhé řadě seriálu. Seriál Zločin v Polné připomene období hilsneriády a dvě třídílné minisérie režisérů Jana Hřebejka (Pět mrtvých psů) a Viktora Tauše (Modré stíny) nabídnou pokračování Detektivů od Nejsvětější trojice

Televize zařadí do vysílání i solitérní filmy Každý milion dobrý s Jiřinou Bohdalovou a dva detektivní příběhy natočené podle předloh Hany Proškové – Případ pro malíře a Případ pro lyžaře.

Generální ředitel ČT Petr Dvořák k výrobě dramatické tvorby poznamenal: “Byl jsem na konferenci Evropské vysílací unie (EBU) a zjistil jsem, že Česká televize vyrábí třikrát víc dramatiky než třeba rakouská, německá či švýcarská televize. Jen od ledna do listopadu jsme odvysílali 59 tisíc premiérových pořadů, z nichž 87 % tvořily původní formáty. To je zcela nadprůměrné číslo.”

Každý milion dobrý

Každý milion dobrý

Na obrazovku se vrátí také další řada úspěšné soutěžní hry s moderátorem Romanem Šmuclerem Nejchytřejší Čech nebo lifestylová DoktorKa s Kateřinou Cajthamlovou. Připravena je i nová denní soutěž zaměřená na znalosti týkající se naší vlasti Kde domov můj (Aleš Háma) nebo originální cestovatelská cooking show Kamu ve Vietnamu.
Na obrazovce se objeví i docusoap Sezóna za vodou z prostředí NHL.

Nejchytřejší Čech II.

Nejchytřejší Čech II.

V nové sezóně budou mít na obrazovce premiéru i další koprodukční filmy České televize. V televizi se poprvé objeví objeví debut Miroslava Krobota Díra u Hanušovic, pokračování komedie Gympl Tomáše Vorla Vejška, úspěšné Kobry a užovky, drama Všiváci nebo česko-slovenský film pro děti Jak jsme hráli čáru.


Na ČT2 budou mít premiéru kultovní zahraniční seriály. Krom premiérových řad těch stávajících (Most III., Pan Selfridge IV., Ve jménu vlasti IV.) zmiňme především House of Cards uváděný jako Dům z karet, mafiánskou ságu Gomora, britskou minisérii Fleming o autorovi bondovek či novozélandské Stíny nad jezerem.

Dům z karet

Dům z karet

Na ČT Art jsou připraveny mimo jiné i zajímavé dokumenty o francouzském režisérovi Rebel Truffaut či fenomenálním spisovateli, autorovi fantasy J. R. R. Tolkienovi. Na Artu se ale objeví i jeden z neoceňovanějších amerických seriálů Mad Men.

vlastní zpráva Totalfilm.cz
foto/video: Česká televize, Totalfilm.cz – YouTube © 2015