Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

První dojmy | Kotkův debut se povedl – Padesátka skvěle baví

Jak se herec Vojtěch Kotek popasoval se svým režisérským debutem? – Skvěle. Podle scénáře Petra Kolečka vznikl kompaktní, zábavný a filmařsky velmi zručný snímek. Úplně na konci filmového roku míří do kin slibná komedie, která má na to, aby v kinech uspěla.

Vojtěch Kotek na place Padesátky

Vojtěch Kotek na place Padesátky

Podle divadelní hry, kterou Kotek realizoval ve studiu Rubín napsal Petr Kolečko autonomní scénář. Narozdíl od divadla přidává mnohé další motivy a brousí mezi několika žánry. Navíc staví na nadsázce a absurditě, která skvěle funguje. Výbornému castingu vévodí především Ondřej Pavelka s Jakubem Prachařem a Markem Taclíkem. Postava pravého horala v podání Ondřeje Pavelky je mimořádně dobře napsaná a herec si ji evidentně velmi užíval. Další postavy propojují společné zážitky a filmové látce rozhodně prospívá její divadelní původ. Černý a drsnější humor nevadí, naopak. Otázkou je, jak vyznívá měkčí verze, kterou Kotek pro jistotu natočil pro televizní uvedení.

Komedie, retro návrat do sedmdesátek, drama a dokonce i horor zosobněný pouhým bytím Jiřího Schmitzera na plátně. To je Padesátka, která se letos přidává k minimu českých snímků, za které nevyhodíte své peníze na pokladně kina zbytečně. Vojtěch Kotek svou roli zvládl bravurně. Na filmu nejsou znát žádné kompromisy. Padesátka je nadstandardní debut, který budí slibná očekávání z dalších Kotkových projektů.

  • 80%
    První dojmy - Padesátka - 80%
Martin Staněk, totalfilm.cz
foto/video: Bontonfilm © 2015

[pullquote align=“left“ cite=““ link=““ color=““ class=““ size=““]Recenze 22. prosince[/pullquote]

padesatka_1000x500

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast