Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

11. Festival krátkých filmů | Simona Babčáková se stala bohyní sexu (video)

Včera večer odstartoval v pražském kině Světozor už 11. ročník Festivalu krátkých filmů Praha. Slavnostní večer opět uvedla osvědčená dvojice Simona Babčáková a Jakub Žáček alias učitelský pár z gymnázia v Lanškrouně. Velmi neotřelým způsobem pak v průběhu večera Babčáková propagovala novou festivalovou sekci Let‘ s talk about sex.
Svému „milenci“ zatančila dech beroucí sexy tanec a stala se tak novou českou moderátorkou hvězdou, mistrně spojující mluvené slovo a žhavý taneční projev. Diváci aplaudovali a v šoku byl určitě i přítomný prezident MFF KV Jiří Bartoška, jehož společnost pořádá i tento festival.

Na slavnostním zahájení se promítalo několik filmů, reprezentujících jednotlivé sekce. Upoutal především nový český snímek Furiant, který zpracovává velmi neotřelým a humorným způsobem životní příběh Ladislava Stroupežnického, francouzští Podivíni nebo gangstersky laděný střet s mouchou, která dokázala hlavního hrdinu dohnat až k šílenství. Zajímavé bylo i sociální drama s happy endem ve verších Flea.

Kromě Mezinárodní soutěže festival nabízí i program pro děti Prague Shorts dětem nebo sobotní moderovanou Brutal Relax Show.
Podrobný program jednotlivých sekcí najdete na webu festivalu zde: http://www.pragueshorts.com/cs/program

-red-

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast