Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

TOP 4 týdne – Star Wars, Super Bowl trailery, Polednice a Česko na Berlinale

Globálně nejdůležitější zprávou je samozřejmě tento týden start natáčení 8. epizody Star Wars. Premiéra byla sice o půl roku odsunuta, ale natáčení se zpozdilo jen o měsíc. Krom předtáček, které proběhly v Irsku, začalo včera oficiální natáčení v londýnských ateliérech. Podívejte se také na očekávané Super Bowl spoty. Velmi silně chceme upozornit na novodobé zpracování Polednice – je totiž výtečné. A nakonec věnujeme pozornost silné české účasti na právě odstartovaném Berlinale.

Star Wars: Síla se probouzí (foto: Falcon)

Star Wars: Síla se probouzí (foto: Falcon)

Epizoda VIII. přinese kompletné herecké obsazení veleúspěšné VII. epizody. Oficiální zpoždění natáčení i premiéry bylo způsobeno úpravami scénáře. V novince by se mimo jiné měl objevit Benicio del Toro. Česká premiéra Star Wars: Epizoda VIII vypukne 14. prosince 2017. Ale ani letos nebudou fanoušci SW ochuzeni o svůj film. Do kin totiž 15. prosince vejde side film s poněkud krkolomným českým názvem – DAREBÁK JEDNA: STAR WARS STORY.

Super Bowl trailery

Filmoví fanoušci z celého světa sledují každoročně Super Bowl z jiného důvodu než fanoušci na stadionu. V přestávkách se totiž vysílají speciální trailery a klipy z nejočekávanějších blocbusterů. Viděli jsme klip k novým Ninja želvám, ale důležitější byly samozřejmě nové záběry z Captain America: Občanská válka a nový Jason Bourne s Matem Damonem. Podívejte se, pokud jste ještě neviděli.

Skvělá a brilantní Polednice

Novináři dnes viděli nejnovější počin tria Sádek – Samir – Chlupáček, novodobé zpracování klasického hororu Polednice. V hlavních rolích září Anna Geislerová s Danielou Kolářovou. Obě herečky výtečné. Ale tentokrát netáhnou film jen herci. Jedná se určitě o nejlepší český horor posledních let. Polednice má skvělou atmosféru, vynikající hudbu a prvotřídní kameru. Úsporný, nekomplikovaný, ale dobře napsaný scénář. Producent s režisérem pohlídali všechny komponenty, je vidět, že strávili hodně času ve střižně. Takhle vymazlený a promyšleně dotažený český film už tu dlouho nebyl. Mluvit v případě recenze českých filmů o nadšení není časté. O to větší radost z výsledku projektu máme v redakci. (Recenze brzy)

České filmy na Berlinale

Včera začalo Berlinale. Sekci Panorama otevřelo české drama režisérů Tomáše Weinreba a Petra Kazdy o české masové vražedkyni, která byla zároveň poslední popravenou ženou v Československu. Nutno ale dodat, že český film je letos v Berlíně hodně vidět. Petr Václav do Berlína veze drama Nikdy nejsme sami, Petr Oukropec zase snímek Ani ve snu!

-red-
foto/video: Falcon, CinemArt, Bontonfilm

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast