TOP 4 týdne – Star Wars, Super Bowl trailery, Polednice a Česko na Berlinale

Globálně nejdůležitější zprávou je samozřejmě tento týden start natáčení 8. epizody Star Wars. Premiéra byla sice o půl roku odsunuta, ale natáčení se zpozdilo jen o měsíc. Krom předtáček, které proběhly v Irsku, začalo včera oficiální natáčení v londýnských ateliérech. Podívejte se také na očekávané Super Bowl spoty. Velmi silně chceme upozornit na novodobé zpracování Polednice – je totiž výtečné. A nakonec věnujeme pozornost silné české účasti na právě odstartovaném Berlinale.

Star Wars: Síla se probouzí (foto: Falcon)

Star Wars: Síla se probouzí (foto: Falcon)

Epizoda VIII. přinese kompletné herecké obsazení veleúspěšné VII. epizody. Oficiální zpoždění natáčení i premiéry bylo způsobeno úpravami scénáře. V novince by se mimo jiné měl objevit Benicio del Toro. Česká premiéra Star Wars: Epizoda VIII vypukne 14. prosince 2017. Ale ani letos nebudou fanoušci SW ochuzeni o svůj film. Do kin totiž 15. prosince vejde side film s poněkud krkolomným českým názvem – DAREBÁK JEDNA: STAR WARS STORY.

Super Bowl trailery

Filmoví fanoušci z celého světa sledují každoročně Super Bowl z jiného důvodu než fanoušci na stadionu. V přestávkách se totiž vysílají speciální trailery a klipy z nejočekávanějších blocbusterů. Viděli jsme klip k novým Ninja želvám, ale důležitější byly samozřejmě nové záběry z Captain America: Občanská válka a nový Jason Bourne s Matem Damonem. Podívejte se, pokud jste ještě neviděli.

Skvělá a brilantní Polednice

Novináři dnes viděli nejnovější počin tria Sádek – Samir – Chlupáček, novodobé zpracování klasického hororu Polednice. V hlavních rolích září Anna Geislerová s Danielou Kolářovou. Obě herečky výtečné. Ale tentokrát netáhnou film jen herci. Jedná se určitě o nejlepší český horor posledních let. Polednice má skvělou atmosféru, vynikající hudbu a prvotřídní kameru. Úsporný, nekomplikovaný, ale dobře napsaný scénář. Producent s režisérem pohlídali všechny komponenty, je vidět, že strávili hodně času ve střižně. Takhle vymazlený a promyšleně dotažený český film už tu dlouho nebyl. Mluvit v případě recenze českých filmů o nadšení není časté. O to větší radost z výsledku projektu máme v redakci. (Recenze brzy)

České filmy na Berlinale

Včera začalo Berlinale. Sekci Panorama otevřelo české drama režisérů Tomáše Weinreba a Petra Kazdy o české masové vražedkyni, která byla zároveň poslední popravenou ženou v Československu. Nutno ale dodat, že český film je letos v Berlíně hodně vidět. Petr Václav do Berlína veze drama Nikdy nejsme sami, Petr Oukropec zase snímek Ani ve snu!

-red-
foto/video: Falcon, CinemArt, Bontonfilm

  1. […] čtěte také: Polednice | První dojmy […]

Comments are closed.