Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

Batman vs. Superman – souboj dvou komiksových ikon se blíží!

Ani ne týden nás dělí od letošního zřejmě nejočekávanějšího komiksového filmu (nepočítáme Suicide Squad). Na plátně se spolu poprvé potkají dvě největší komiksové ikony – Batman (Ben Affleck) a Superman (Henry Cavill). Ve filmu Zacka Snydera Batman vs. Superman: Úsvit spravedlnosti ale nebudou dva ikoničtí hrdinové stát po boku, ale proti sobě. Mnohé napověděly trailery k filmu, vizuály a šuškanda kolem filmu. Tvůrci samotní byli po celou dobu kampaně na slovo poměrně skoupí a promyšlený marketing filmu napínal fanoušky do poslední chvíle.

Ben Affleck jako Bruce Wayne vypadá velmi slibně. Alespoň dle trailerů. Vzpomeňme na vlnu fanouškovské nevole. Skoro to vypadá, že herec a tvůrci mají vždy o to větší motivaci dokázat divákům jistotu své správné volby. Stačí si jen vzpomenout jakou negativní kampaň vzbudilo před lety oznámení obsazení Daniela Craiga jako Jamese Bonda. A po letech se mu oproti očekávání podařilo udělat z Bonda opět ikonickou postavu. Pravdou je, že Christian Bale se zdál jako Batman téměř nepřekonatelný. Ale zdá se, že Affleck bude minimálně plnohodnotnou náhradou.

Zvědavi jsme ale také na Jesseho Eisenberga, který tvůrce přesvědčil svým výkonem na zkoušce o správnosti svého obsazení do role Lexe Luthora. Dokonce se kvůli němu posléze i přepisoval scénář. Očekávanou postavou, ke které se upíná zrak komiksových fandů je také Wonder Woman.

[pullquote align=“full“ cite=““ link=““ color=““ class=““ size=““]Premiéra: 24. března 2016[/pullquote]

Muž z oceli redefinoval přístup k supermanovské postavě. Zdá se, že temný vizuál a atmosféra bude v tomto následném snímku ještě posílena. Ale to se v tuto chvíli můžeme jen dohadovat. Snímek Batman vs. Superman: Úsvit spravedlnosti uvidíme na novinářské projekci 22. dubna a hned poté budeme v prvních dojmech referovat, co si o filmu myslíme.

-red-

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast