Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

Po Craigovi oznámil definitivní rozvod s Bondem i Sam Mendes

Po Danielu Craigovi oznámil svou definitivní rozluku s bondovskou sérií i její režisér Sam Mendes. Natočil poslední dvě bondovky Skyfall a Spectre. „Bylo to skvělé a moc jsem si to užíval, ale nastal čas, aby tu práci dělal někdo jiný,“ řekl britský režisér deníku The Guardian.

Režisér Sam Mendes na place bondovky Spectre (2015)

Režisér Sam Mendes na place bondovky Spectre (2015)

Režisér dodává, že by si přál, aby jeho nástupce uchopil Bonda jinak. Stejně jako se o to pokusil on. Faktem je, že ve filmu Skyfall Mendes ukázal i Bondovy slabé vlastnosti, jeho stinnou a váhavou stránku a oběma svým bondovkám vtiskl nezaměnitelnou tvář.
Zdá se, že několikeré oznámení Daniela Craiga, že s rolí Bonda už nepočítá je vyjádřením Sama Mendese zpečetěno. Představitel slavného agenta navíc řekl, že poslední bodovku točil právě díky účasti režiséra Sama Mendese.

[pullquote align=“full“ cite=““ link=““ color=““ class=““ size=““]čtěte také: Daniel Craig v roli Bonda definitivně skončil[/pullquote]

Nástupcem by mohl být Tom Hidleston nebo Idris Elba. O konečném představiteli ale přes četné spekulace fanoušků i sázkové kanceláře rozhodne producentka a majitelka práv Barbora Broccoli a a jednoduše dodává: „Není to demokracie.“

Daniel Craig ve filmu Spectre (foto: Forum Film)

Daniel Craig ve filmu Spectre (foto: Forum Film)

Sean Connery hrál Bonda jako první a natočil celkem šest filmů a jeden neoficiální. Roger Moore si zahrál roli agenta 007 sdmkrát, Pierce Brosnan čtyřikrát a stejnou bilanci bude mít zřejmě i Daniel Craig. Timothy Dalton byl agentem Bondem dvakrát a George Lazenby jednou.

zdroj: The Guardian
-red-

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast