Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

Anthropoid s Dornanem a Geislerovou v traileru (české titulky)

Jak už určitě víte, letošní karlovarský festival otevře koprodukční snímek Anthropoid, který před rokem tvůrci, včetně Jamieho Dornana, ve Varech představili. Následně se film začal v Praze natáčet. Snímek o atentátu na Heydricha uvedou ve Varech herci Jamie Dornan a Toby Jones, Aňa Geislerová, Alena Mihulová a Václav Neužil, Marcin Dorocinski a scenárista a režisér Sean Ellis. Podívejte se na český trailer

Jamie Dornan ve filmu ztvárnil Jana Kubiše, Toby Jones Jana Zelenku-Hajského. Ve filmu hraje opravdu mnoho hvězd, včetně Cyliana Murphyho či Charlotte Le Bon. Ve filmu o nejvýraznějším domácím protinacistickém odporu si zahráli krom Aňy Geislerové, Aleny Mihulové nebo Václava Neužila i další čeští herci.

Anthropoid (Anna Geislerová a Cillian Murphy)

Anthropoid (Anna Geislerová a Cillian Murphy)

kviff-51-2016-logoFilm půjde do celosvětové distribuce, datum české premiéry ještě není známo. Návštěvníci karlovarského filmu tak budou mít jedinečnou možnost snímek vidět dřív. Na festivalu bude uveden víckrát, nejen v zahajovací večer.
Filmovou adaptaci akce zvané Operace Anthropoid nosil režisér, scenárista a kameraman Sean Ellis v hlavě patnáct let, během kterých prostudoval nespočet dostupných materiálů. Do filmu chtěl dostat především pohled vojáků Gabčíka a Kubiše, jejich pocity tváří v tvář činu s jistými fatálními následky. Jedna z klíčových událostí 2. světové války se dá zfilmovat jako pečlivá dobovka, vzrušující a zároveň tísnivé drama, precizní rekonstrukce atentátu nebo intenzivní studie lidského chování v mezních situacích. Sean Ellis je jedním z mála tvůrců, kteří jsou schopni to vše zkombinovat a vtisknout snímku ryze autorský rukopis.

Anthropoid-poster

-red-
video: Totalfilm.cz

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast