Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

Troška do kin posílá pohádkovou komedii Strašidla (soutěž s filmem)

Zdeněk Troška je režisérskou stálicí, která dělá, jak on sám říká, filmy „hlavně pro lidi“. A podle toho vypadá i návštěvnost snímků, pod kterými je jako režisér podepsán. V Česku je jedním z nejnavštěvovanějších tvůrců. Uvidíme, jak diváci zareagují na jeho nejnovější počin – rodinnou komedii Strašidla. Film vypráví o rodině hejkala Huga, která bydlí ve vile na okraji města. Co se ale stane, když když chce strašidla úředník vystěhovat? V hlavních rolích se představí Bronislav Kotiš, Tereza Kostková, Jiří Dvořák, Vladimír Polívka a další.

Sladký strašidelný život, v němž si Hugo hejkal, jeho paní Patricie a její matinka Žofie čarovaly, vodník Bubla se staral o dušičky a víla Jitřenka si tančila lehkonohé tanečky, změní vpád úředníka Patočky, který má na obecním úřadě ve správě evidenci budov. A jak zjistil, za dům už pěknou řádku let nikdo neplatí nájem a nikdo v něm ani oficiálně nechce bydlet, především proto, že tu straší. Přesto tu žije jakási šílená rodinka. Verdikt je nemilosrdný: zaplatit nebo se vystěhovat! Čím však platit, když pan Hugo za hejkání nemá žádnou mzdu a paní Patricie míchá pouze lektvary, po nichž se může člověk proměnit ve zvíře či filmovou divu ale peníze nevyčaruje? Strašidla tedy budou muset mezi lidi a především – do práce!

V hlavních rolích rodinné komedie Strašidla uvidíme  Bronislava Kotiše  jako hejkala Huga, Terezu Kostkovou v roli jeho ženy Patricie, Carmen Mayerovou jako její matku Žofii, Jiřího Dvořáka v roli vodníka Bubly a Saru Sandevu  jako vílu Jitřenku. Sourozence Ester a Eleanora hrají Nelly Řehořová a Petr Šimčák.

Strašidla (foto: Falcon)

Strašidla (foto: Falcon)

Lidské pokolení pak zastupují Vladimír Polívka coby úředník Patočka, Tereza Bebarová jako majitelka prádelny, Václav Postránecký si zahraje ředitele školy a třídní učitelku vytvoří Anna Polívková. Dále uvidíme Petra Nárožného, Karla Dobrého, Matěje Hádka, Martina Pechláta, Petra Čtvrtníčka, nebo Janu Bernáškovou. Film vznikl v produkci Dany Volákové (Babovřesky) a Michaely Flenerové.

Otázka pro Zdeňka Trošku

Námět filmu Strašidla vyšel od pana Jiřího Kose, který není profesionálním autorem. Co se vám na jeho námětu zalíbilo a co bylo při zpracovávání textu do filmového scénáře nejobtížnější?
„Potěšil mě jeho „návrat“ k žánru filmů sedmdesátých let, jako byl Jak utopit dr. Mráčka nebo Dívka na koštěti, které byly a jsou stále u diváků oblíbené. To znamená veselohra ze současnosti s pohádkovým motivem. Pan Kos však toho napsal do scénáře tolik, že by to dalo na celý seriál, proto jsme museli vybrat jednu nosnou linii a tu filmově převyprávět. Právě samotný výběr co nechat a co oželet bylo nejtěžší.“ 

Režisér Zdeněk Troška při natáčení filmu Strašidla

Režisér Zdeněk Troška při natáčení filmu Strašidla

Soutěž s filmem Strašidla

Hrajeme o pobyt pro jednu osobu v Jizerských horách a 4 balíčky s CD Nelly Řehořové, filmovým tričkem a kosmetikou MOJE.

soutez-strasidla

[contact-form][contact-field label=’Jméno‘ type=’name‘ required=’1’/][contact-field label=’Email‘ type=’email‘ required=’1’/][contact-field label=’Chceme znát celá jména známých herců a skutečných rodičů herečky Terezy Kostkové‘ type=’text’/][/contact-form]

Děkujeme společnosti Falcon a Fénix Film

Soutěž trvá od 15. srpna do 21. srpna 2016 včetně. V případě odpovědi na email soutez@totalfilm.cz, nezapomeňte uvést do předmětu „Strašidla“.

Film přichází do kin ve čtvrtek 18. srpna v distribuci společnosti Falcon.

-red-

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast