První dojmy | Bridget stále nadstandardem všední romantiky 

Bridget Jonesová se vrátila. Má atraktivní práci televizní producentky, ale své narozeniny slaví zase sama v obýváku. Náladu se jí snaží zlepšit její mladší kolegové a tak vyráží s kamarádkou moderátorkou televizních zpráv za nezávazným sexem na hudební festival. Nezadaná Bridget tu potká pohledného američana Jacka, který jí pomůže z další katastrofy v řadě. Bum a večer končí totálně opilá v jeho posteli. 

Dítě Bridget Jonesové (foto: CinemArt)

Dítě Bridget Jonesové (foto: CinemArt)

Pár dní na to potkává Marca Darcyho na křtinách. Marc se rozvádí, jiskra tu stále je a Bridget končí v posteli s osudovým mužem svého života. A pak… se konečně vyplní přání Bridgetiny matky. Bridget Jonesová je těhotná! Jenže kdo je otec?

Dítě Bridget Jonesové (foto: CinemArt)

Dítě Bridget Jonesové (foto: CinemArt)

Docela nenásilný scénář uvozuje poměrně povedený sled vtipných scén které režisérka Sharon Maguire dávkuje s přehledem. V pořadí třetí film je trochu cítit snahou natočit pokračování za každou cenu, ale výsledek stále stojí nad standardem běžných komedií podobného střihu. Raději bych viděl ještě čtvrtou Bridget Jones než další Šťastný nový rok nebo Svátek matek.

Ačkoliv Renée Zelweger to trochu přehnala s plastikami a ztrácí kouzlo půvabné pětačtyřicátnice pokusem vypadat o 10 let mladší, stále je ve své roli pevná v kramflecích a nezklame. Stejně jako Colin Firth, jehož Mark Darcy neztratil nic ze své mimóznosti. Patrick Dempsey je tu spíš funkčním doplňkem, bez něhož by nebyla zápletka.  Z filmu si mnohem víc budete pamatovat poněkud drsnou lékařku v podání Emmy Thompson.
Těžko říct, jak měl film vypadat původně. Nečetl jsem předlohu, takže netuším, zda se jí film drží nebo byl upraven na základě toho, že Hugh Grant už nechtěl dál pokračovat.

V každém případě: Dítě Bridget Jonesové udělá radost fanouškům předchozích filmů. Neurazí. Ale první díl je první díl… A ano, vím kdo je otec. A ne, neřeknu to.:)

Martin Staněk
foto/video: CinemArt © 2016

Celá recenze příští týden