Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

V Praze snad konečně vznikne Muzeum filmu

Napadlo vás někdy, že česká kinematografie, i přes svou bohatou historii, nemá dosud vlastní muzeum? Studenti filmových studií FF UK se to rozhodli změnit a českému filmu muzeum vybudovat. Ambiciózní projekt NaFilM se po roce vrací v nové podobě, tentokrát na Národní třídu v Paláci Chicago, kam bude možné zajít na film do muzea od druhé poloviny listopadu. 

nafilm-logo

Projekt podporují nejen odborníci, ale prostřednictvím právě probíhající veřejné sbírky na internetovém portálu Hithit i široká veřejnost. Právě díky finančním prostředkům získaných z veřejné sbírky budou moci autoři projektu připravit a oživit spoustu zajímavých interaktivních exponátů, které si návštěvníci muzea vyzkouší a proniknou tak až k počátkům vzniku filmu. „Naší snahou je vybudovat muzeum, ve kterém bude film bavit i vzdělávat. Dnešní návštěvník očekává mnohem více, než tomu bylo před několika lety, čehož jsme si dobře vědomi. Proto se snažíme jít velmi moderní cestou, a nabídnout tak netradiční zážitek založený na řadě interaktivních instalací.“ říkají autoři projektu Adéla Mrázová, Terezie Křížkovská a Jakub Jiřiště.

Vznik filmového muzea NaFilM můžete podpořit i Vy svým příspěvkem, za který si můžete vybrat odměnu s filmovou tématikou: www.hithit.com/nafilm

Navíc, když přispějete, je to jako byste přispěli rovnou dvakrát – protože pokud se autorům podaří vybrat cílovou částku, Nadace Vodafone ji zdvojnásobí.
Více o projektu naleznete na webových stránkách projektu nebo na Facebooku

J. Netík
zdroj: NaFilm.org

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast