Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

Nejočekávanější listopadové filmy (ukázky)

Listopad je tradičně silný filmový měsíc. I letos to potvrzují některé novinkové tituly. Zejména nový počin J. K. Rowlingové Fantastická zvířata a kde je najít, nové sci-fi s Amy Adams Příchozí či režisérská novinka Mela Gibsona Hacksaw Ridge. V kinech bude mít svou novinku po delší době Oliver Stone. Tentokrát zpracoval známý příběh Edwarda Snowdena. Do kin vchází také novinka zázračného režisérského dítěte Xaviera Dolana Je to jen konec světa. Tom Hanks se objeví v kinech i tento měsíc, v dramatu Hologram pro krále. Premiéru má hned na počátku měsíce nová česká romantická komedie Pohádky pro Emu. Pozornost diváků vzbudí určitě i Planetárium s Natalií Portman. Do kin vejde na konci měsíce i animovaná Odvážná Vaiana a především novinka Toma Forda Noční zvířata – neboli Amy Adams v listopadu podruhé.

Fantastická zvířata a kde je najít (17. listopadu)freeman

Start budoucí pětidílné série podle scénáře J. K. Rowlingové nás uvede do světa čar a kouzel, tentokrát sice bez Harryho, ale s Mlokem Scamanderem. Hlavní roli si střihl Eddie Redmayne a krom něj uvidíme další velké hvězdy. Filmovou událost podzimu si prostě nemůžeme nechat ujít!

Příchozí (10. listopadu)falcon-38-logo_1356004558

Film Denise Villeneuvea (Sicario) láká především na jméno režiséra a pak také Amy Adams. Ta ve filmu hraje jazykovou specialistku, která musí vládě pomoci navázat kontakt s mimozemšťany. Těšíme se i na hudbu Jóhanna Jóhannssona, který v Sicariu spoluvytvořil s Villeneuvem naprosto neopakovatelnou atmosféru.

Hacksaw Ridge: Zrození hrdiny (10. listopadu)Bioscop logo

Příběh o skutečné hrdinovi, vojákovi, který odmítá zbraně, ale zachrání nespočet svých spolubojovníků natočil Mel Gibson. Trailer vypadá lákavě. Snad i Andrew Garfield zafunguje a nebude jen Spider-manem ve vojenské uniformě. Jsme zvědavi!

Snowden (10. listopadu)logo_femc

Jeho jméno zná každý. Edward Snowden za sebou nechal pokojný rodinný život a vzornou kariéru v tajných službách a stal se psancem na útěku. Je muž, který odhalil šokující praktiky amerických výzvědných služeb, hrdinný whistleblower, nebo zrádce, který zaslouží nejtvrdší trest? Klasik americké angažované kinematografie Oliver Stone zkoumá profesní i rodinné zázemí člověka, který ukázal světu, že jsme stále sledováni.

Je to jen konec světa (10. listopadu)aerofilms-logo

Snímek, který už viděli diváci ve Varech a Cannes. Další povedený film mladého Xaviera Dolana. Režisér s úžasným pozorovacím talentem nabízí příběh kosmopolitního mladého muže, který se po letech vrací ke své rodině. Důvod je velmi fatální. Doporučujeme!

Hologram pro krále (17. listopadu)falcon-38-logo_1356004558

Obchodník s informačními technologiemi Alan Clay (Tom Hanks), na kterého se štěstěna už dlouho neusmála, přijíždí do Saudské Arábie, aby tamnímu králi prezentoval horkou novinku ve světě komunikací. Střet kultur je nasnadě, ovšem v podání režisérské legendy Toma Tykwera (Lola běží o život) je podán s jemným a kultivovaným humorem.

Pohádky pro Emu (3. listopadu)falcon-38-logo_1356004558

Zdá se, že po tristních českých komediích poslední doby přišlo konečně něco, co vypadá jako slušný film. Pohádky pro Emu velmi dobře fungují v rámci žánru a nabízí zábavu pro celou rodinu. Konečně!

Planetárium (17. listopadu)logo_black-e1450737934319

Francouzské drama s Natalií Portman Planetárium budí zaslouženou pozornost. Svět spiritismu, filmového průmyslu a krásných žen. A také postranních úmyslů a lží.

Odvážná Vaiana: Legenda o konci světa (24. listopadu)falcon-38-logo_1356004558

Další Disneyovka, tentokrát situovaná na širý oceán vypráví o nebojácné dospívající dívce, která se vydává na nebezpečnou cestu, aby zachránila svůj lid. Cestou potkává Vaiana (Auli’i Cravalho) kdysi mocného poloboha Mauiho (Dwayne Johnson), který jí pomůže stát se zkušenou mořeplavkyní.

Noční zvířata (24. listopadu)cinemart

Novinka Toma Forda s Amy Adams a Jakem Gyllenhallem. Drama obsahově i vizuálně zajímavého režiséra slibuje atmosférický a hluboký zážitek.

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast