Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

Blíží se další ročník Festivalu krátkých filmů s pestrou mezinárodní soutěží

Filmy natočené na motivy povídek jednoho z nejpopulárnějších současných autorů fantasy Neila Gaimana, snímky oceněné britskou filmovou akademií, to nejlepší z Balkánu, experimentální filmy, program pro děti, noční moderovaná show a především pestrá mezinárodní soutěž. Takový bude dvanáctý ročník Festivalu krátkých filmů Praha, jenž organizuje Film Servis Festival Karlovy Vary, stojící i za MFF Karlovy Vary. Krátkometrážní skvosty z celého světa se představí v kině Světozor od 18. do 22. ledna 2017, nově ale zamíří i do vršovického kina Pilotů. Předprodej lístků bude v obou kinech spuštěn před začátkem festivalu. 

Uvěřitelné příběhy Neila Gaimana

Uvěřitelné příběhy Neila Gaimana

Neil Gaiman má obrovskou základnu fanoušků a jeho velmi osobité příběhy z něj udělaly jednoho z nejpopulárnějších a nejprodávanějších světových současných autorů fantasy. Je autorem komiksové série o Sandmanovi, napsal román Američtí bohové,  Hvězdný prach či „pohádku pro dospělé“ Koralina. Hvězdný prach a Koralina se dočkaly filmové adaptace, Hvězdný prach s Robertem De Nirem, Michelle Pfeiffer a Claire Danes v hlavních rolích. Koralina získala nominaci na BAFTA a Oscara za nejlepší animovaný film.

„Ve spolupráci s HBO uvedeme pásmo čtyř Gaimanových temně fantaskních příběhů s názvem Uvěřitelné příběhy Neila Gaimana. Za kolekcí vytvořenou pro britskou stanici Sky, uváděnou na Cinemaxu, stojí režisérský tandem Iain Forsyth a Jane Pollard, jež má na svém kontě třeba pozoruhodný dokument Nick Cave: 20 000 dní na Zemi. Uvěřitelné příběhy Neila Gaimana jsou plné britských hereckých talentů jako jsou Tom Hughes, George MacKay, Kenneth Cranham, Rita Tushingham a mnoho dalších. Hudbu navíc vytvořil Jarvis Cocker z legendárních Pulp,“ říká Karel Spěšný, programový ředitel Festivalu krátkých filmů Praha

Operátorka (ze sekce Bafta 70)

BAFTA 70

Britská filmová a televizní akademie bude v únoru udělovat už po sedmdesáté BAFTA Awards – ceny nejlepším britským i zahraničním filmům, včetně ceny v kategorii Nejlepší britský krátký hraný film. „Vzhledem k tomuto impozantnímu jubileu a pozoruhodné soupisce vítězů a nominovaných jsme se rozhodli si připomenout alespoň několik filmů a režisérů, kteří byli v posledních letech vybráni do téhle elitní společnosti a šest z nich jsme pro diváky vybrali do programu s názvem BAFTA 70,“ uvádí další sekci programový ředitel festivalu.

Srdečné pozdravy z Balkánu

SRDEČNÉ POZDRAVY Z BALKÁNU

Balkánský poloostrov je oblast proslulá černým humorem, emocemi a srdečností svých obyvatel. Všechny tyto vlivy se promítají i do kinematografie, která na Balkáně vzniká. Mezi šesti snímky, které se představí v letošní selekci, figurují tituly promítané mimo jiné na festivalech v Cannes, Benátkách, Torontu či Locarnu. Žánrově pestrá směsice, představující výběr toho nejoriginálnějšího, co v regionu za posledních pár let vzniklo, osciluje od černé komedie, přes rodinná dramata, až po thriller. Vzpomínky na válku nebo strach z uprchlíků se v nich mísí se svérázným humorem, a do toho zaznívá zpěv muezzinů.

Brutal Relax Show (Snímek z filmu Den otců)

BRUTAL RELAX SHOW

V programu již tradičně diváci i letos najdou oblíbenou Brutal Relax Show extrémních titulů moderovanou herečkou Simonou Babčákovou, přehlídku české aktuální krátkometrážní tvroby či LABO –  program snímků vzniklých využitím nových technologií a neobvyklých postupů.

Ani letos festival nezapomene na nejmenší diváky a jejich rodiče. Na program Pragueshorts dětem se mohou děti od 5 do 8 let a jejich rodiče těšit v sobotu 21.1.2017 od 15:00 v Bio Oko a o den později, 22.1.2017 od 15:00, v kině Aero. Program pořádá Festival krátkých filmů Praha ve spolupráci s Aeroškolou.

O dětském programu budeme podrobně psát v sobotu – sami si ale program můžete už nyní prostudovat na stránkách festivalu.

Cena vstupného 90,- Kč
Vstupenky na festivalová představení budou v prodeji na pokladnách festivalových kin před začátkem festivalu.
Filmy uváděné na festivalu jsou opatřené anglickými a českými titulky.
Festivalová kina: Světozor, Kino Pilotů, Kino Aero (pouze dětský program)

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast