Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

Berlinale s výraznou českou účastí – nejvíc pozornosti vzbudí Masaryk a Přes kosti mrtvých

Berlinale už je v plném běhu a více než kdy jindy do programu promlouvají české filmy. V hlavní soutěžní sekci bude uveden snímek polské režisérky Agnieszky Holland Přes kosti mrtvých, v sekci Berlinale Special se v mezinárodní premiéře představí Masaryk režiséra Julia Ševčíka. Do sekce Generation Kplus byl vybrán druhý celovečerní film Ivety Grófové Pátá loď a v sekci Berlinale Retrospective bude promítnuta restaurovaná verze české sci-fi klasiky Ikarie XB 1 Jindřicha Poláka. Berlinale letos uvede 399 filmů a přiveze jako každoročně spoustu hvězdných hostů včetně Penélope Cruz, Sienny Miller, Catherine Denevue, Ethana Hawka nebo Kristin Scott Thomas.

První diváci se na Masaryka v Berlíně mohou podívat již dnes, tedy v sobotu odpoledne. Oficiální premiéra se pak bude konat v pátek 17. února. Premiérová projekce Přes kosti mrtvých se odehraje v neděli 12. února, ještě před ní uvidí snímek ráno novináři. Dvakrát se v programu objeví unikátní český archivní snímek Ikarie XB-1, který loni dostal restaurovanou podobu.
Distribuční premiéra filmu Masaryk se v Česku odehraje 9. března, Přes kosti mrtvých dorazí do kin v dubnu. Ještě předtím film ale budou moci vidět diváci Febiofestu.

Další snímky s českou koprodukční účastí budou součástí filmového trhu European Film Market 2017. O zájem zahraničních distributorů se tam budou ucházet filmy Miluji tě modře nebo Teorie tygra.

 -red-

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast