Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: AKREDITACE A BALÍČKY VSTUPŮ NA VÍKEND JSOU VYPRODÁNY. NA DOPROVODNÝ PROGRAM SE ALE DOSTANETE.

Herci a tvůrci trilogie Zahradnictví pokřtili knižní předlohu Petra Jarchovského

Už za dva týdny vejde do kin první film z očekávané trilogie Jana Hřebejka a Petra Jarchovského Zahradnictví. První ze třech výpravných filmů se jmenuje Rodinný přítel a ústředními postavami v něm je především dvojice Ondřej Sokol a Aňa Geislerová. Oba spolu s režisérem, dětskými představiteli a Sabinou Remundovou pokřtili knižní předlohu od Petra Jarchovského. Tentokrát se kniha neničila fádním sektem, ale byla posypána symbolicky semínkem jarního osiva (Řeřicha). Odpoledne v paláci Luxor proběhla autogramiáda pro veřejnost. 

Rodinný přítel (O. Sokol a A. Geislerová)

Čtvrtý díl chystané trilogie samozřejmě všichni známe. Jsou jím legendární Pelíšky. Ve filmech Rodinný přítel, Dezertér a Nápadník tak potkáme některé známé postavy v mladším vydání.
„Tato trilogie je návratem Hřebejka a Jarchovského do světa filmů, pro které jsem je začal milovat. S typickým humorem a laskavostí svých autorů vypráví rodinnou kroniku na pozadí nejpohnutějších období dějin naší země 20. století,“ dodává producent filmu Viktor Tauš.

Právě teď | Herci křtí předlohu k trilogii Zahradnictví, která právě vyšla. Film bude v kinech za 14 dní.

Zveřejnil(a) totalfilm.cz dne 12. duben 2017

Dvojice Geislerová – Finger prochází všemi třemi filmy a „zestárne“ tak o dvacet let. „Je krásné, že můžu hrát s divou českého filmu. Před rokem bych se ani nenadál, že si zahraju zrovna s Aňou, a že bude moje manželka. Úžasné potkání!“ říká Martin Finger (hraje roli Jindřicha, kterého v Pelíšcích hrál Jiří Kodet).

Autogramiáda knihy Zahradnictví

Ovšem velmi kvalitní je i obsazení dalších rolí a zejména děti se podařilo objevit nesmírně talentované. „Najít v castingu děti, které jsou ve třech generacích, bylo to nejtěžší. Ale kromě hlavních, i v těch trochu menších, ale stěžejních rolích, hrají nejlepší herci, které znám. S řadou z nich jsem už spolupracoval, s některými se ale třeba řadu let znám, a nikdy jsme spolu nedělali. Například s Karlem Dobrým nebo Davidem Novotným,“ svěřil se režisér Jan Hřebejk.

Všechny tři filmy se natáčely souběžně už od června 2016, vznikly pro ně největší filmové dekorace v novodobé historii českého filmu, a dohromady šlo o více než 80 natáčecích dnů.
Film poprvé uvidí diváci nadcházejícího festivalu Finále Plzeň, kde bude 20. dubna západočeskou přehlídku zahajovat. Do českých kin pak vstoupí v distribuci CinemArt 27. dubna. 

-red-
foto/video: Totalfilm.cz / CinemArt 
zdroje: G. Zajícová, CinemArt, vlastní zpráva

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast