Do kin přijel Hurvínek – vyhrajte jeho koloběžku z filmu

Hurvínek a kouzelné muzeum. Tak se jmenuje film, který režisér Martin Kotík vyvíjel a připravoval 8 let. Což je jen lehce o něco víc, než průměrný standard vzniku hollywoodských animáků studií Pixar či Disney. Moderní příběh Hurvínka vznikal od začátku ve spolupráci s Helenou Štáchovou, která se jeho premiéry bohužel už nedožila. Zemřela měsíc po nadabování Máničky. Nicméně Mánička přes tento smutný fakt nese její charakteristický hlas. Hurvínek ale prošel několika kosmetickými úpravami. Narozdíl od Spejbla přišel o dřeváky a ve filmu nosí tenisky s dřevěnými špičkami. A také v něm jezdí na koloběžce. A úplně stejnou koloběžku s námi nyní můžou tři z vás vyhrát. Stačí něco málo o Hurvínkovi vědět.

Na Hurvínkovi pracoval tým špičkových scenáristů, animátorů a trikařů z různých evropských zemí. Při vzniku filmu byly využity nejmodernější technologické postupy, snímek je natočen ve 3D a přitom neztrácí nic z poetiky a humoru založeném na věčném špičkování táty se synem.
„Spejbl a Hurvínek jsou součástí životů mnoha generací dětí, řada z těch, kteří na jejich příbězích vyrostli, jsou již dnes ve věku, kdy sami mají vnoučata. Příběhy S+H, ať v divadle nebo v televizních seriálech, byly doposud vyprávěny tradiční formou – tedy jako loutkové filmy. Formální postupy a technologie se posunuly ohromně dopředu, ale to, co zůstává je příběh a hrdina, s nímž se může dětský divák ztotožnit. Hurvínek byl od počátku tímto typem kluka – rošťák s dobrým srdcem, který provádí lotroviny, neposlouchá ´taťuldu´, ale nakonec si vždycky uvědomí, co je správné. Je to kluk, se kterým chcete kamarádit, “ říká Martin Kotík.

Soutěž o koloběžku Hurvínek

Výherci: Marta Kalinová, Praha 3, Tomáš Hušbauer, Lomnice n/P, Jan Dobrý, Nový Bor
Gratulujeme

Soutěž trvá od 1. září do 10. září 2017. Pokud chcete použít soutěžní email soutez@totalfilm.cz, nezapomeňte uvést do předmětu „Hurvínek″
Dodavatelem cen je společnost CinemArt, a.s. Koloběžky seženete u firmy Yedoo.

-red-
foto/video: CinemArt © 2017