Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

Nejlepší říjnové filmy na Blu-ray a DVD

Je tu náš pravidelný přehled nejlepších filmů na kulatých discích. Svou domácí videotéku můžete v říjnu obohatit o Bábu z ledu, která aspiruje za Česko na Oscara. Konečně se na Blu-ray podívá Aldabra režiséra českého původu Stevea Lichtaga. V nabídce jsou ale také nejnovější Transformeři, Mumie s Tomem Cruisem, dokument Svět podle Daliborka, odvázaná Pobřežní hlídka i skvělý severský psychologický bonbonek Vyšší moc. Další zpracování Heydrichiády v podání francouzských tvůrců nabízí Smrtihlav. Na Blu-rayích vychází skvělé Bessonovy filmy Pátý element, Brutální Nikita, Johanka z Arku, Leon, Magická hlubina a Atlantis.
Na nejkvalitnější modrý disk míří legendární Vykoupení z věznice Shawshank. Klasika od Agathy Christie Smrt na Nilu, Vražda v Orient expresu a Zlo pod sluncem vychází v reedici na DVD. Výčet doplňuje komedie Holky na tahu a zpracování romantického bestselleru Chatrč.

Transformers: Poslední rytíř
(DVD, BD, BD 3D, Steelbook BD, 4K UHD BD, Kolekce 1-5)

Je tomu už deset let, kdy spatřili světlo světa první Transformers. Reklama na hračky gigantu Hasbro, ve které obří mimozemští roboti v podobě luxusních bouráků udělají na planetě Zemi krapet bordel, si vzali na paškál Michael Bay s produkčním dohledem Stevena Spielberga. A byl to dobrý tah. Z autobotů se totiž vyklubala miliardová série, která nejenže zachraňuje účetní listiny studia Paramount, ale také finančně zaštiťuje Spielbergovy srandy, jako jsou Válečný kůň nebo Tintinova dobrodružství. Transformers jsou chtě nechtě docela důležitým zdrojem financí. A také ideálním kandidátem pro domácí kino. Pořádnou televizi a pořádné reproduktory. Přeepičtělou záležitost doplňují na Blu-rayi i bonusové disky s více než 90 minutami bonusů.

Mumie
(DVD, BD, Steelbook BD, 4K UHD BD)

Propojená univerza se poslední dobou v Hollywoodu oznamují jako na běžícím páse. Nápad Universalu oživit svá zašlá monstra se tak jeví jako geniální. A oprášit celosvětově nejznámější Mumii, zamíchat to s Cruisem a dodat špetku Russella Crowea, to už chce mít opravdu fištrón. Nová Mumie začíná nanovo a nemá nic společného s Mumií z roku 1999, ani 1932. Bere si jen obecně známou premisu. Mumie je v první řadě krásná. Sofia Boutella nebyla vybrána náhodou, a tohle „monstrum“ budete na plátně sledovat rádi. Cruise předvádí svůj standard, jede především na notu ostříleného kaskadéra a do veškeré akce se vrhá doslova po hlavě. Ženské osazenstvo ještě doplňuje Annabelle Wallis a své místo na plátně dostane i Russel Crowe. Blu-ray obsahuje řadu bonusových materiálů.

Aldabra: Byl jednou jeden ostrov
(DVD, Blu-ray)

Aldabra: Byl jednou jeden ostrov není dokument. Známý filmař Steve Lichtag natočil fascinující rodinný snímek s trefným komentářem Oldřicha Kaise
ra. Zvolil tak mustr, který už léta používá IMAX™ u svých krátkometrážních 3D dokumentů. Komentáře k nim namlouvá například Meryl Streep či Robert De Niro.
Technická stránka snímku je opravdu na špičkové úrovni. Film naplňuje světová měřítka a určitě se bude dobře prodávat do zahraničí. Unikátnost snímku a nedostupnost Aldabry pro další štáby to navíc vše ještě posiluje. Steve Lichtag se svým týmem vsadil na správnou kartu.
Aldabra, druhý největší korálový atol na světě, leží v západní části Indickém oceánu na Somálské pánvi, asi 650 km od africké pevniny a asi 410 km od ostrova Madagaskar. Je součástí seychelského státu, patří k Vnějším Seychelám a je součástí souostroví zvaného Aldabry. Atol je tvořen čtyřmi samostatnými ostrovy, které obklopují vnitřní téměř uzavřenou lagunu, která je vyplněna slanou vodou. Základ jeho povrchu tvoří korálový útes, jehož stáří se odhaduje na 125 tisíc let.

Bába z ledu
(DVD)

Bába z ledu, kterou ČR posílá na oscarové klání vychází pouze na DVD. Film Bohdana Slámy je emocionálně silný snímek, který ukazuje tvrdou realitu některých rodinných vztahů. Ale nabízí i naději, osvobození a humor. Nečekaný a vlastně velmi příjemný film. Hana v podání Zuzany Kronerové je typická opičí matka, kterou její synové zneužívají. A ona si to všechno nechá líbit. Do té doby než potká Broňu (Pavel Nový), svérázného otužilce, který ji vytrhne z všední reality. Hana se pomalu začíná zvedat ze dna vlastní důstojnosti a krom vztahu s Broňou nachází i pravou cestu ke svému vnukovi Ivánkovi.

Pobřežní hlídka
(DVD, Blu-ray, 4K Ultra HD Blu-ray)

Červené plavky a plovák stejné barvy, těla samý sval a šlacha. Vídali jsme je rádi, zvlášť ti, kteří se zrovna topili. Pobřežní hlídka se stala fenoménem a jedním z nejúspěšnějších seriálů v televizní historii. Původní Mitch Buchannon je už sice dávno v důchodu, to ale neznamená, že by lidi i dál nepotřebovali tahat z vody. Ale protože se režie filmového remaku ujal tvůrce Šéfů na zabití Seth Gordon, bylo od počátku jasné, že tvůrci nebudou chtít podruhé vstoupit do stejného oceánu. Asi vás to překvapí, ale nová Pobřežní hlídka je řízná akční komedie, které nejsou svatí ani utopenci. V hlavních rolích svalovci Dwayne Johnson a Zac Efron. Na Blu-ray jsou bonusy, na UHD disku navíc prodloužená verze.

Svět podle Daliborka
(DVD)

V dokumentární soutěži letos ve Varech zastupovala Česko novinka Víta Klusáka Svět podle Daliborka. Dva roky vznikal film o lakýrníkovi z Prostějova, kterému táhne na čtyřicítku a přesto stále bydlí se svou matkou. Ta ho stále opečovává a vůbec neřeší synův obdiv k nacistické ideologii. Stylizovaný dokument nabízí pravdivou a ledově mrazivou tragikomedii, která na úplném konci vrcholí naprosto neočekávaným způsobem.

Vyšší moc
(DVD)

Vyšší moc je prvním opravdu diváckým snímkem Rubena Östlunda. Sázka na psychologické drama, okořeněné humorem, vyšla. Östlund nám servíruje na první pohled šťastnou čtyřčlennou rodinu. Zdá se, že to bude dovolená jako mnohé jiné. Naruší ji ale drobný incident. Ebba (Lisa Loven Kongsli) a Tomas (Johannes Kuhnke) obědvají s dětmi na hotelové terase. Řízeným odstřelem se začne do údolí sunout lavina. Nabere ale jiný směr a osazenstvo terasy zpanikaří. Nejvíc ale Tomas. Místo toho, aby chránil svou rodinu, zbaběle od stolu uteče a vrátí se až ve chvíli, kdy je jasné, že nebezpečí už nehrozí…

Smrtihlav
(DVD, Blu-ray)

Po Anthropoidu je tu další zahraniční film (nejen) o atentátu na Heydricha. Ale od Anthropoidu se přeci jen výrazně liší. Primárně se totiž zaměřuje na druhou stranu barikády. Ne tedy na parašutisty, ale samotného Heydricha. Ten zde není pouhým předmětem atentátu, ale důležitou aktivní postavou. Vedle příběhu Československých parašutistů sleduje film Smrtihlav i jeho život, vzestup a kariéru, kterou ukončil jako jeden z největších prominentů Třetí říše.

Chatrč
(DVD, Blu-ray)

Missy, dcera Macka Phillipse (Sam Worthington), je unesena a důkazy o tom, že byla pravděpodobně zavražděna, se najdou v opuštěné chatrči uprostřed oregonské divočiny. O nějakou dobu později obdrží Mack, utápějící se v nejhlubší beznaději, podivný vzkaz, ve kterém ho pisatel zve na víkend do chatrče. Přestože Mackovi jeho vlastní počínání připadá nanejvýš pošetilé, vrací se jednoho zimního odpoledne na toto místo, aby znovu vkročil do samého středu svých nejtemnějších nočních můr. To, co tam najde, mu navždy změní život.

Holky na tahu
(DVD, Blu-ray)

A je tu další kousek z letošní R-kové zábavy. V odvážné, mládeži nepřístupné komedii Holky na tahu uspořádá pětice nejlepších kamarádek z vysoké školy (v podání Scarlett Johansson, Kate McKinnon, Jillian Bell, Ilany Glazer a Zöe Kravitz) víkendové setkání po deseti letech v podobě divoké dámské jízdy v Miami. Jejich nespoutané řádění ale nabere překvapivě zlověstný směr poté, co se jim nešťastnou náhodou podaří zabít striptéra. Zatímco se v nastalém zmatku pokoušejí přijít na to, co si počnou, zažívají další a další bizarní příhody, které je v průběhu celé noci sblíží více než kdy předtím a pomohou jim zvládnout situace, ve kterých na podpoře přátel a kamarádů záleží nejvíce.

Vykoupení z věznice Shawshank
(Blu-ray)

Před časem vyšel tento jeden z nejlépe hodnocených filmů na světě v líbivém DVD digibooku. Nyní přichází na řadu vytoužená Blu-ray edice. Nic netřeba dodávat. Málokdo z vás tenhle příběh nezná.

Filmy Luca Bessona kolekce
(Brutální Nikita, Johanka z Arku, Leon, Magická hlubina, Pátý element, Atlantis)
(DVD, Blu-ray)

Klasické filmy Luca Bessona vychází v reedici krom DVD především v očekávaném vysokém rozlišení na Blu-rayích. Vychází jednotlivě i v kolekci.

Filmy podle Agathy Christie
(Smrt na Nilu, Vražda v Orient expresu, Zlo pod sluncem)
(DVD)


Hercule Poirot v podání Petera Ustinova a skvělým českým dabingem. To jsou filmy podle Agathy Christie, oceňované filmovými cenami i spokojenými diváky. Skvěle obsazené snímky vychází v reedici na DVD.

Tituly Bontonfilmu si můžete zakoupit zde

Tituly Magic Boxu si můžete zakoupit zde

Doporučujeme také 

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast