Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

Recenze | Ztracen v džungli – Radcliffe opět odevzdává roli všechno

Daniel Radcliffe se už dávno vymanil ze sevření J. K. Rowlingové a každým dalším projektem prokazuje svůj dobrý čuch na zajímavé projekty. Hrál už zajímavou klasickou hororovou roli (Žena v černém), mrtvolu (Švýcarák), člověka s rohama (Rohy), ruského feťáckého doktora na Sibiři (Zápisky mladého doktora) a teď si dává těžkotonážní noční můru každého cestovatele ve filmu Ztracen v džungli.

Ztracen v džungli (foto: Bontonfilm)

Ztracen v džungli vypráví skutečný příběh izraelce Yossiho Ghinsberga, který téměř před 40 lety skončil ztracen v Amazonských pralesech. V doprovodu podezřelého průvodce a dalších dvou poznání chtivých společníků se vydává na průzkum nebezpečných koutů amazonských pralesů. Nečekejte ale děsivé pronásledování lidojedů či něco závratně šokujícího. Bohatě stačí, když v takovém místě přijdete o společníky na cestě a zůstanete uprostřed nebezpečné oblasti úplně sám.

[pullquote align=“left“ cite=““ link=““ color=““ class=““ size=““]Radcliffe odevzdal roli vše[/pullquote]Radcliffe během natáčení drasticky zhubnul, účastnil se částečně i nebezpečnějších scén a je na první pohled evidentní, že roli hodně dal. Sám je asi největší devizou celého filmu. Ztracen v džungli je scenáristicky rutinní záležitost. Film není ničím originální, ale v podstatě se to dá pochopit. Přeci jen jde o příběh podle skutečné události.

Ztracen v džungli (foto: Bontonfilm)

V několika místech nastává problém s tempem filmu, přitom stačilo stopáž zkrátit o dvacet minut a bylo by to bez hluhých míst. Přesto dokáže Radcliffe dobře udržet vaši pozornost. Výrazně zaujme ještě Thomas Kretschmann. Zbytek hereckého ansámblu za řeč příliš nestojí.

Ztracen v džungli je každopádně slušná žánrová podívaná a standardní filmařina, která vás rozhodně neurazí. Zřejmě úplně nenadchne, ale na druhou stranu co vymýšlet převratného, když zobrazujete skutečný příběh.

  • 70%
    Režie - 70%
  • 60%
    Scénář - 60%
  • 80%
    Herci - 80%
  • 70%
    Kamera - 70%
70%

Ztracen v džungli (2017)

Radcliffe už není Harry Potter. Každý film ve kterém se objeví, je v podstatě něčím zajímavý. Sám herecky roste a vybírá si k tomu dobré role. Ztracen v džungli patří v jeho filmografii k těm mainstreamovějším titulům. Na druhou stranu je diváčtější než Rohy nebo Švýcarák. A to se taky počítá.

Martin Staněk, Totalfilm.cz
foto/video: Bontonfilm © 2017

Ztracen v džungli
Jungle
Akční / Dobrodružný / Drama / Thriller
Austrálie / Kolumbie, 2017, 115 min
Premiéra: 27. prosince 2017 Bontonfilm

Režie: Greg McLean
Scénář: Justin Monjo
Kamera: Stefan Duscio
Hudba: Johnny Klimek
Hrají: Daniel Radcliffe, Thomas Kretschmann, Alex Russell, Lily Sullivan, Jacek Koman, Joel Jackson, Angie Milliken

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast