Ve čtvrtém díle Insidious se vracíme na začátek (co se dělo v minulých dílech)

Do kin právě vstoupil čtvrtý díl úspěšné série Insidious: Poslední klíč. Vracíme se zpět na začátek série Insidious do Elisina dětství, kdy objevovala své nadpřirozené schopnosti, byla týrána svým vlastním otcem a objevovala místo překypující čistým zlem – svět duchů, známý též jako The Further. Doktorka Elise Rainierová strávila celý život tím, že se pokoušela zachraňovat nevinné…a stvoření, která otevřela znesvěcené brány do našeho světa, navracela zpět do věčné temnoty. Jako dítě, schopné komunikace s mrtvými, do našeho světa neúmyslně vpustila cosi nepopsatelného. Přečtěte si co se dělo v minulých dílech a na co se Elise (Lin Shaye) chystá v nejnovějším filmu. 

Insidious Poslední klíč (foto: Falcon)

Insidous

S doktorkou Rainierovou jsme se poprvé setkali v roce 2010 ve filmu Insidious, kdy ve spolupráci s pomocníky Tuckerem a Specsem pomáhá Joshovi a Renai Lambertovým vymanit jejich syna Daltona z hlubin světa duchů – děsivého světa, který je zrcadlovým obrazem naší dimenze. Z temných zákoutí se v něm vynořují temná stvoření a pokoušejí se jakýmkoliv způsobem vrátit do našeho světa. Elise je nucena použít své schopnosti, aby Daltona osvobodila, ale démonovi, který Daltona posedl, když byl Dalton ještě malý, se podaří ze světa duchů uniknout a Elise zabije. Je ale skutečně mrtvá?

Insidious 2

Ve filmu Insidious 2 se Lambertovi stále zotavují z nadpřirozeného útoku na svého syna a ze ztráty Elise. Když se přestěhují do domu, ve kterém Josh jako malý bydlel, posedne Joshe znovu démon, jenž v tomto domě žije a čeká na svou příležitost. Aby svého otce zachránil, vydá se Dalton do světa duchů a vyhledá Elise, která je stále naživu a bojuje v nekonečné bitvě o uvězněné duše, zachrání Joshe a ukončí rodinnou kletbu.

Insidious 3

Elise se ve filmu Insidious 3: Počátek vrací do světa živých, neboť se v čase vracíme před události, související s rodinou Lambertových. Elise, která si užívá odpočinku, je nucena pomoci Quinn Brennerové, dospívající dívce, jíž se velmi vážně vymkne zpod kontroly snaha spojit se se svou mrtvou matkou. Elise je tak znovu připomenuta její povinnost využívat nadpřirozené schopnosti pro dobro lidstva.

Právě v kinech

Ve snímku Insidious: Poslední klíč se vracíme společně s Elise zpátky do jejího rodného domu. Když se ale ukáže, že dům, ve kterém vyrůstala, je současně domem plných těch nejděsivějších hrozeb, je Elise nucena postavit se tváří v tvář svým největším obavám a zničit nesmrtelného démona Key Face – kterého před mnoha lety neúmyslně osvobodila. Pokud se jí podaří ho porazit, osvobodí duše, které uvěznil. Pokud ne, pohltí její rodný dům navždy i její vlastní duši.

Jedná se o příběh o tom, jak to vše začalo,“ říká producent Jason Blum. „Ukazuje nám, jak se z Elise stala osoba, kterou známe, a jak získala své výjimečné schopnosti. Prvních dvacet minut filmu Insidious: Poslední klíč se odehrává v roce 1954, ale jeho zbytek se odehrává těsně před začátkem původního snímku Insidious. Takže skutečné pořadí filmů vlastně je Insidious: Poslední klíč, Insidious 3: Počátek, Insidious a nakonec Insidious 2.“

-red-
foto/video: Falcon © 2018