Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

Nevěsta Ester Geislerová: Točit komedie je těžší

V nové české komedie Dvě nevěsty a jedna svatba se po několika letech objevuje ve filmu Ester Geislerová. Ve filmu hraje Karolínu, která už si našla ženicha, narozdíl od její sestry Marie (Anna Polívková). Ta přijíždí za rodinou na návštěvu do rodné vesničky. Doma potkává svou dávnou lásku, Jiřího (Jaroslav Plesl). Během pár okamžiků je jasné, že jejich city nejsou minulostí. Ale celá věc má jeden háček. Právě Jiří je snoubencem její sestry Karolíny. Scénář spolu s režisérem Tomášem Svobodou napsal Marcel Bystroň. Svérázné rodiče si zahráli Bohumil Klepl a Eva HolubováJak se Ester Geislerové natáčelo, se dozvíte v následujícím rozhovoru.

Ester Geislerová (foto: Bioscop)

Jaká je Vaše nejveselejší zkušenost s venkovem?
Jako malá jsem šlápla sandálkama do lejna. Plakala jsem. Ale všechny ostatní to pobavilo.:)

Zažila jste někdy vesnickou svatbu?
Ano, můj bratranec měl překrásnou svatbu na vesnici. Lela s mámou mu udělaly krásnou výzdobu. Peklo se prase, byl tam guláš, šťáva byla s vosama, koláčky všude…strejda tančil, máma tančila a všechny ostatní svatební atributy. Na obřad se šlo pěšky do kaple v lese, taková pouť dlouhá asi dva kilometry. Bylo to krásný, skromný a dojemný.

Co Váš partnerský život v soukromém životě?
Jsem teď sama, což mi zatím vyhovuje. Ale řekla bych, že jsem spíš partnerský typ, takže se můžu už jenom těšit na to, co přijde či pomalu přichází.

Točíte raději komediální nebo vážné role? Proč?
Herec je nejšťastnější ve chvíli, kdy může zprostředkovat všechny emoce. Čím víc prostoru a práce mu dáte, tím víc může vyjádřit svoji podstatu, takže zákonitě vám odpovím, že obojí. A ideální je, když se to střídá. Jsem lačná. Ale mám dojem, že točit komedie je těžší. Musite se umět udržet v takové lehkosti bytí.

Co byste vytkla české komedii (filmu) a v čem je specifická?

V poslední době jsem to přestala sledovat, čili nejsem objektivní. Radost mi dělají seriály jako Dabing street nebo Svět pod hlavou, to je humor, který mi je blízký a jsem ráda, že to vzniká.

Co vás nejvíc bavilo na filmu Dvě nevěsty a jedna svatba ?
Starý dobrý klišé… Dobrá parta. Nejvíc mě bavilo bavit se s ostatními mimo kameru. Eva, Bob, Anička, Jarda, Honza – všichni jsou strašně vtipný, bylo mi ctí s nimi zaglosovat. Taky mě baví režijní pokyny Tomáše Svobody, sprostá slůvka v seriálu Městečko South Park jsou vedle něj hadr a on to umí podat vtipně a dokonce inteligentně.

Jaké bylo být aspoň na chvilku dcerou Evy Holubové a Boba Klepla?
Krásný! Já je oba miluju!

Která scéna se Vám točila nejlépe?
Všechny. Ale mě baví improvizovat, takže jsem si užila hádku s Evou Holubovou, hlavně i proto, že jsem byla celou dobu za dveřmi.

Jaká byla spolupráce s režisérem Tomášem Svobodou?
Tomáš má velký dar, že nemá v konverzaci žádný tabu, takže se s ním můžu bavit o všem, což oceňuji. Je to teoretik humoru, režíruje komedie a mě baví, že ho umím rozesmát a že jsem dost často mnohem vtipnější než on. Nebere si servítky a to vás někdy v práci buď zablokuje nebo motivuje a u něj platilo to druhý.

-red-
zdroj: Bioscop © 2018

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast