Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

Ivana Andrlová: Ve Zlíně jsem byla už s mým prvním filmem Princ a Večernice

Ivana Andrlová s kolegou Marošem Kramárem se stali dalšími osobnostmi, které mají svou hvězdu na zlínském festivalovém Chodníku slávy. Herečka, která má na kontě role v kultovních pohádkách a seriálech pro děti nám v následujícím videu okomentovala svoje nejznámější role.

„Do Zlína jsem se poprvé jako herečka podívala v roce 1979 s režisérem Václavem Vorlíčkem a filmem Princ a Večernice. Předtím jsem točila už nějaké televizní věci, ale tohle byla moje první filmová role, i když zatím jenom malá.“
Populární herečka s námi vzpomínala na kultovní televizní trilogii o sourozenecké dvojici Podnájemníci, ve které účinkovala s Jaromírem Hanzlíkem, kterého ve Zlíně letos také čeká festivalové ocenění. „Přes noc jsem se stala slavná. Druhý den po vysílání jsem jela z Chocně vlakem a lidé mne poznávali. Bylo to zvláštní,“ vypráví Ivana Andrlová o prvním doteku popularity.

Ivana Andrlová a Maroš Kramár a jejich hvězdy na Chodníku slávy ve Zlíně

Ve zdejších ateliérech (tehdejší Filmová studia Gottwaldov) vznikala i populární pohádka Za humny je drak, kde Ivana Andrlová ztvárnila děvče, které se stane princeznou díky prospěchářskému a vykutálenému králi.
Diváci si Andrlovou pamatují i z kultovní hudební pohádky Princové jsou na draka nebo O chytrém Honzovi. V obou ostatně dokázala nejen zaujmout komediálním talentem, ale i zpěvem.

Ivana Andrlová a její partner z pohádky Princové jsou na draka Jan Čenský

Trochu nepochopitelně ji v dalším známém televizním titulu Co takhle svatba princi? nazpívala zpěvačka Iveta Bartošová. „Já jsem v prvním díle své písničky nezpívala. Jiří Zmožek si tehdy přál, aby soundtrack vyšel na gramofonovaných deskách a měl pocit, že když je budeme zpívat my herci, tak si je nikdo nekoupí,“ vysvětluje herečka.
Náš rozhovor se točil i kolem dabingu. Ivana Andrlová má na kontě Cenu Františka Filipovského. Výtečně nadabovala třeba Charlize Theron ve fantasy thrilleru Sněhurka a lovec nebo Calistu Flockhart v populárním seriálu Ally McBealová. „Ally je moje životní láska. Přišla v pravou dobu. Když jsem ji dabovala, měla jsem v životě docela složité období a Ally mě tehdy dokázala rozesmát a poradit mi, že člověk nemá brát všechno tak úplně vážně.“
-red-
video: Totalfilm.cz
foto: Zlín Film Festival © 2018

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast