Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

53. MFF KV – Domestik se představuje v intenzivním traileru

Zprávy o natáčení psychologického thrilleru Domestik režiséra Adama Sedláka vypadaly slibně už před natáčením. Naše přítomnost na place původní pozitivní dojmy z námětu jen potvrdila. Výběr debutu do karlovarské Hlavní soutěže završuje velká očekávání, která míří k dnešnímu večeru, kdy si ve Velkém sále Domestik odbyde světovou premiéru. Doslova pár hodin před uvedením filmu zveřejnili producenti trailer. A vypadá skvěle, podívejte se.

Minimalistická studie rozpadu těla a vztahu je debutem scenáristy a režiséra Adama Sedláka, který byl v roce 2015 oceněn Filmovou nadací prvním místem za nejlepší nerealizovaný scénář. Roman (Jiří Konvalinka) je vrcholový cyklista, který se zotavuje ze zranění pomocí náročného cvičení a přísné životosprávy. Aby zlepšil svůj výkon, spí dokonce v kyslíkovém stanu, který si nechal postavit v ložnici. To ale těžce nese jeho žena Šarlota (Tereza Hofová), která už dlouho touží po dítěti. S každou další nocí v kyslíkovém stanu se jejich vztah proměňuje. Podaří se jim v tomto klaustrofobním prostředí ještě znovu nadechnout?

Producentem filmu je Jakub Jíra, koproducenty jsou Sentimentalfilm, Česká televize, UPP, Soundsquare a Elekta Film. Do kin film 27. září uvede CinemArt.

Uvedení filmu na 53. MFF Karlovy Vary

518 Úterý 3.7. 20:00 Velký sál
6P2 Středa 4.7. 13:00 Kinosál Pupp
8K2 Pátek 6.7. 11:30 Kino Drahomíra

-red-
foto/video: CinemArt © 2018

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast