53. MFF KV – Domestik se představuje v intenzivním traileru

Zprávy o natáčení psychologického thrilleru Domestik režiséra Adama Sedláka vypadaly slibně už před natáčením. Naše přítomnost na place původní pozitivní dojmy z námětu jen potvrdila. Výběr debutu do karlovarské Hlavní soutěže završuje velká očekávání, která míří k dnešnímu večeru, kdy si ve Velkém sále Domestik odbyde světovou premiéru. Doslova pár hodin před uvedením filmu zveřejnili producenti trailer. A vypadá skvěle, podívejte se.

Minimalistická studie rozpadu těla a vztahu je debutem scenáristy a režiséra Adama Sedláka, který byl v roce 2015 oceněn Filmovou nadací prvním místem za nejlepší nerealizovaný scénář. Roman (Jiří Konvalinka) je vrcholový cyklista, který se zotavuje ze zranění pomocí náročného cvičení a přísné životosprávy. Aby zlepšil svůj výkon, spí dokonce v kyslíkovém stanu, který si nechal postavit v ložnici. To ale těžce nese jeho žena Šarlota (Tereza Hofová), která už dlouho touží po dítěti. S každou další nocí v kyslíkovém stanu se jejich vztah proměňuje. Podaří se jim v tomto klaustrofobním prostředí ještě znovu nadechnout?

Producentem filmu je Jakub Jíra, koproducenty jsou Sentimentalfilm, Česká televize, UPP, Soundsquare a Elekta Film. Do kin film 27. září uvede CinemArt.

Uvedení filmu na 53. MFF Karlovy Vary

518 Úterý 3.7. 20:00 Velký sál
6P2 Středa 4.7. 13:00 Kinosál Pupp
8K2 Pátek 6.7. 11:30 Kino Drahomíra

-red-
foto/video: CinemArt © 2018