Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

SLOVENSKÉ FILMOVÉ CENY SLNKO V SIETI VYHRÁL FILM INVALIDA, V KATEGORII TV BODOVALA MATEMATIKA ZLOČINU. kompletní výsledky zde

ČT na podzim uvede nové původní seriály i zahraniční hity

Česká televize natočila pro nadcházející televizní podzimní obrazovku pět nových seriálů a minisériií. Jejich autory jsou jak přední, tak i mladí talentovaní tvůrci. Zbrusu novým projektem České televize je osmidílný seriál Lynč, který se zrodil na workshopu českých studentů filmových škol vedeném americkým scenáristou Haroldem Apterem. Zpracovává téma rasových předsudků na malém českém městě a představí se v něm například Zuzana Stivínová nebo Jiří Dvořák.

Čtyřdílnou minisérii Rédl s Ondřejem Sokolem v hlavní roli natočil Jan Hřebejk. V ní se odkrývá pozadí podivného kriminálního případu z devadesátých let. Jan Hřebejk se divákům na podzim nepředstaví jen jako režisér Rédla. Česká televize totiž nabídne divákům i šestidílnou sérii dvojice Hřebejk–Jarchovský Zahradnictví, která sleduje životní příběh tří rodin odehrávající se na pozadí nejdramatičtějších dekád minulého století.

Je připravena také nová řada mysteriózní kriminálky Labyrint Jiřího Stracha. „Třetí řada Labyrintu je o tom, co se stane, když člověk vyzve Pána Boha na souboj. Může tento souboj vyhrát? A v druhé rovině je to o tom, že když se cokoliv přežene, třeba náboženství, a stane se z té krásné víry něco fanatického a přehnaně perverzního, tak to pak může končit právě jako v Labyrintu,“ prozrazuje režisér.

Přichystána je i další řada oblíbené První republiky. Dějová linka rodinné ságy se odehrává mezi podzimem 1930 až létem 1931. Třináct nových dílů přinese kriminální zápletky nebo milostný trojúhelník.

[pullquote align=“left“ cite=““ link=““ color=““ class=““ size=““]Zahraniční quality TV[/pullquote]Veřejnoprávní televize nabídne také kolekci oceňovaných zahraničních seriálů. K největším tahákům patří desetidílný Mladý papež, kterého natočil oscarový režisér Paolo Sorrentino. Nejnovější adaptace románu Lva Nikolajeviče Tolstého Vojna a mír se ujala britská BBC a život velkého kubánského diktátora zmapuje dvoudílný Fidel v režii Davida Attwooda. Vrátí se ale i Saga Norénová v závěrečné řadě temného skandinávského Mostu, Francis Underwood v páté sérii Domu z karet či norský spisovatel Jo Nesbø s druhou řadou thrilleru Okupace.

[pullquote align=“right“ cite=““ link=““ color=““ class=““ size=““]Filmové premiéry[/pullquote]Televizní diváci se mohou těšit též na premiéry českých filmů, které měli zatím možnost vidět pouze v kinech. Humorný příběh Kvarteto čtveřice kamarádů hrajících ve smyčcovém souboru přiblíží film Miroslava Krobota, který se zároveň objeví jako herec ve snímku legendární Agnieszky Holland Přes kosti mrtvých. Pro milovníky autobiografických snímků je připraven poslední film Jana Němce Vlk z Královských Vinohrad a česko-slovenské drama Eva Nová s Emílií Vášáryovou v hlavní roli.

[pullquote align=“left“ cite=““ link=““ color=““ class=““ size=““]Dokumenty[/pullquote]Podzim bude také plný dokumentů. Novinář Petr Horký sledoval pokus o znovuzrození slavné ruské automobilky Avtovaz (Švéd v žigulíku). Režisér Jaroslav Kratochvíl se vydal na občanskou válkou zmítaný Krym. Do první bojové linie (V Mosulu) diváky zavede i novinářka Jana Andert.

Na obrazovky se v nových řadách vrátí i oblíbené magazíny. Pátá řada Bedekru poprvé vycestuje do Itálie, populární kuchařka Kamu vyrazí do jedné z nejnebezpečnějších zemí – do Mexika, aby poznala místní kulturu, obyvatele a jídlo. Kateřina Winterová z Herbáře představí další osobité hosty, původní suroviny i byliny pro každodenní použití. Česká televize připomene i výročí sta let od narození Miroslava Horníčka.

Na podzim se na obrazovky České televize vrátí s devátou řadou populární soutěž StarDance.

-red-
foto/video: Česká televize, Totalfilm.cz © 2018

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast