Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

Skleněný spojí Vyvoleného a Rozpolceného (trailer)

Další trailer z Comic-Conu představuje crossover dvou známých filmů M. Night Shyamalana, Vyvoleného s Brucem Willisem a Samuelem L. Jacksonem (2000) a Rozpolceného s Jamesem McAvoyem (2016). Dočkáme se tak plnohodnotného pokračování velmi úspěšných filmů. Podívejte se na trailer snímku Skleněný.

Z filmu Vyvolený se vracejí herecké hvězdy Bruce Willis v roli Davida Dunna a Samuel L. Jackson jako Eliah Price, známý pod pseudonymem Pan Skleněný. Z thrilleru Rozpolcený se objevuje James McAvoy, který ztvárňuje roli Kevina Wendella Crumba a jeho vícenásobné identity, jež v sobě ukrývá. A právě narušeného Crumba se svými 24 osobnostmi sleduje v novém fantasy thrilleru David Dunn, který k tomu využívá své nadpřirozené schopnosti.

Zajímavé je, že celosvětově film distribuuje společnost Disney. V Americe snímek půjde do kin pod hlavičkou Universalu, v jehož produkci film vznikl. Pozornější z vás si možná pamatují, že Rozpolceného v Česku distribuovala společnost CinemArt, která má právě knihovnu Universalu. Původní film Vyvolený ale vznikal ve společnosti Buena Vista International, což je právě jedna ze společností konglomerátu Disney. Uvedení Skleněného se u nás tedy bude týkat společnosti Falcon, která Disney filmy v Česku uvádí. To, že krom USA po celém světě snímek uvádí Disney je výsledek vypořádání původních autorských práv, které z duševního vlastnictví scénáře Vyvoleného zasahují i do chystaného crossoveru Skleněný.

Film uvidíme v Česku 17. ledna 2019

-red-
zdroj: Falcon © 2018

Originální plakát k filmu Skleněný

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast