Skleněný spojí Vyvoleného a Rozpolceného (trailer)

Další trailer z Comic-Conu představuje crossover dvou známých filmů M. Night Shyamalana, Vyvoleného s Brucem Willisem a Samuelem L. Jacksonem (2000) a Rozpolceného s Jamesem McAvoyem (2016). Dočkáme se tak plnohodnotného pokračování velmi úspěšných filmů. Podívejte se na trailer snímku Skleněný.

Z filmu Vyvolený se vracejí herecké hvězdy Bruce Willis v roli Davida Dunna a Samuel L. Jackson jako Eliah Price, známý pod pseudonymem Pan Skleněný. Z thrilleru Rozpolcený se objevuje James McAvoy, který ztvárňuje roli Kevina Wendella Crumba a jeho vícenásobné identity, jež v sobě ukrývá. A právě narušeného Crumba se svými 24 osobnostmi sleduje v novém fantasy thrilleru David Dunn, který k tomu využívá své nadpřirozené schopnosti.

Zajímavé je, že celosvětově film distribuuje společnost Disney. V Americe snímek půjde do kin pod hlavičkou Universalu, v jehož produkci film vznikl. Pozornější z vás si možná pamatují, že Rozpolceného v Česku distribuovala společnost CinemArt, která má právě knihovnu Universalu. Původní film Vyvolený ale vznikal ve společnosti Buena Vista International, což je právě jedna ze společností konglomerátu Disney. Uvedení Skleněného se u nás tedy bude týkat společnosti Falcon, která Disney filmy v Česku uvádí. To, že krom USA po celém světě snímek uvádí Disney je výsledek vypořádání původních autorských práv, které z duševního vlastnictví scénáře Vyvoleného zasahují i do chystaného crossoveru Skleněný.

Film uvidíme v Česku 17. ledna 2019

-red-
zdroj: Falcon © 2018

Originální plakát k filmu Skleněný