Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

Bautista možná jako Drax skončí, nelíbí se mu, že studio nechce točit podle Gunnova scénáře

„Pracovat pro někoho, kdo věří očerňovacím kampaním, to je pro mě osobně dost velký problém,“ prohlásil herec Dave Bautista. Představitel Draxe reagoval na situaci s vyhozeným režisérem Strážců galaxie Jamesem Gunnem. Toho se studio před nedávnem zbavilo kvůli nekorektním 10 let starým tweetům, které na režiséra vyhrabal pravicový aktivista blízký Donaldu Trumpovi. Režisér totiž amerického prezidenta dlouhodobě na Twitteru kritizoval.

Drax – Dave Bautista

Gunn ještě před nedobrovolným ukončením spolupráce s Disney stihl odevzdat dokončený scénář ke třetímu dílu velmi úspěšné série. První zprávy hovořily i o tom, že krom nového režiséra musí trojka dostat i nového scenáristu. To se Bautistovi také nelíbí: „Pokud se nepoužije Jamesův scénář, požádám studio, aby mne vyvázalo ze smlouvy a mou roli přeobsadili.“

Nedávno se za herce v otevřeném dopise postavil i zbytek obsazení Strážců galaxie (psali jsme zde). Herci sice nebyli tak ultimativní jako Dave Bautista, ale za režiséra se nakonec postavili. Radikální požadavky ale v dopisu nezmiňují.

Na podporu Jamese Gunna a za jeho návrat na režisérskou židli vzniklo několik spontánních petic. Fanoušci hovoří i o bojkotu dalšího dílu a dalších natlakových akcích na společnost Disney pod níž extrémně výdělečné marvelovky vznikají.

-red-
foto/video: archiv, Falcon 

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast