Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: AKREDITACE A BALÍČKY VSTUPŮ NA VÍKEND JSOU VYPRODÁNY. NA DOPROVODNÝ PROGRAM SE ALE DOSTANETE.

Preview | Co všechno víme o filmovém Venomovi?

Ve snímku Sama Raimiho Spider-Man 3 nevykročil fanoušky oblíbený antihrdina Venom, kterého ztvárnil herec Topher Grace, zrovna tou správnou nohou. Nebo spíš symbiotickým chapadlem? Doufáme však, že to Tom Hardy v sólovce o Venomovi Robena Fleischera napraví. Ta by měla také pomoci nastartovat nové marvelovské universum studia Sony (bývá také popisováno jako “doplněk“ provázaného marvelovského universa.

[pullquote align=“left“ cite=““ link=““ color=““ class=““ size=““]Budeš ubližovat jen špatným![/pullquote]„Budeš ubližovat jen špatným lidem“ přikazuje hlavní hrdina svému bezohlednému vetřelci ve vlastním těle. Ale jeho hlas se v traileru chvěje vlastní nejistotou…
Hardy hraje novináře Eddieho Brocka vyšetřujícího pochybné činnosti doktora Carltona Drakea (Riz Ahmed), jehož laboratoř se zabývá symbiontem, který by mohl pomoci v evoluci lidské rasy. Nebo, jak tušíte, nebezpečně zamíchat kartami. Zkráceně, Drake se spojí se symbiontem a přemění se ve slintajícího slizáka s velkými zuby a dlouhým špičatým jazykem. Podaří se však Brockovi udržet kontrolu nad svými nově nabytými schopnostmi a použije je pro konání dobra?

Prezident Columbia Pictures Sanford Panitch film popisuje jako „zcela jiný hororový snímek“ a předpokládá se, že bude kráčet ve šlépějích Deadpoola a Logana, aby se stal součástí drsnějšího superhrdinského teritoria. Původně se očekávalo, že v kinech uvidíme eRkovou verzi. To se ale nestane. Flescher, který stojí také za překvapivým hitem Zombieland, dodává: „Jsou tam temné elementy a důvtip, který se mi líbí,“ zatímco zdůrazňuje hororový úhel pohledu slibem prozkoumat “Jekyllovu a Hydeovu“ dynamiku mezi Brockem a Venomem.

Tom Hardy na Comic-Conu v San Diegu (foto: archiv)

Na Comic-Conu 2017 se Hardy nechal slyšet, že se film z velké části inspiruje šestidílnou minisérií sešitů Venom: Lethal Protector z roku 1993. Fanoušci doufají, že v něm uvidíme také Spider-Manovo (Tom Holland) cameo. V komiksech totiž uzavře pavoučí superhrdina s Venomem dohodu, že ho nechá na pokoji, pokud přestane páchat zločiny a přestěhuje se do San Francisca, kde se odehrává i Fleischerův snímek. Mezitím Todd McFarlane, spoluautor Venoma a autor Spawa, který se s Jamiem Foxxem v hlavní roli podívá v roce 2019 do kin, naznačoval, že by se tito dva antihrdinové mohli někdy v budoucnu setkat: „Myslím, že by to mohlo být docela hustý“.

[pullquote align=“full“ cite=““ link=““ color=““ class=““ size=““]Film vejde do kin už 4. října.[/pullquote]

-red-
foto/video: Falcon, Sony, Columbia Pictures, Totalfilm.cz © 2018

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast