Tlumočník bude za Slovensko bojovat o oscarovou nominaci (soutěž o DVD)

Film režiséra Martina Šulíka Tlumočník v hlavních rolích s Jiřím Menzelem a Peterem Simonischekem se bude za Slovensko ucházet o nominaci na Oscara pro nejlepší zahraniční film. Rozhodla o tom Slovenská filmová a televizní akademie. Snímek vznikl ve slovensko-česko-rakouské koprodukci.

Tlumočník je road movie o dvou svérázných mužích, které svedla dohromady absurdní situace, díky níž a možná navzdory níž, se vydají hledat  pravdu o vlastní minulosti. Na společné pouti nechybějí bizarní  setkání, humorné situace, ale i poznání  minulosti a současnosti, které nebude vždy příjemné.

Delegace k filmu Tlumočník na Berlinale

„Myslím, že Tlumočník je film, který může mimořádně zaujmout tu část amerického publika, které má rádo náročnější filmy. Budeme napjatě očekávat vyhlášení předvýběru devíti  aspirantů na nominace, které americká akademie ohlásí v listopadu a již zařazení sem bychom považovali za velký úspěch,“ říká producent filmu Rudolf Biermann a dodává, že jednomu z hlavních představitelů, Peteru Simonischekovi dal tuto novinku i jako dárek k narozeninám, které oslavil 6. srpna.

V minulých dnech získal Tlumočník Cenu filmových kritiků za nejlepší hraný film na Festivalu židovských filmů v San Francisku, který je největší přehlídkou filmů s židovskou tématikou v USA s mezinárodní účastí. Slovenskou republiku bude Tlumočník reprezentovat rovněž v soutěži o Evropské filmové ceny.

-red-
zdroj: Uljana Donátová
foto/video: Bioscop, Magic Box © 2018

Soutěž o 3x DVD s filmem Tlumočník

 

SOUTĚŽ probíhá od 8. srpna do 16. srpna 2018. Dodavatelem cen do soutěže je společnost Magic Box.
Pokud chcete místo formuláře na webu použít soutěžní email soutez@totalfilm.cz – nezapomeňte do předmětu uvést „Tlumočník″.
Při zpracování osobních údajů shromažďujeme osobní údaje odpovídající pouze stanovenému účelu a v rozsahu nezbytném pro naplnění kontaktování účastníka soutěže. Zpracovatelem stanovený účel, který je součástí smlouvy mezi účastníkem a zpracovatelem, je kontakt na výherce soutěže a doručení soutěžní ceny. Za tímto účelem byl stanovený rozsah údajů, uvedený v registračním formuláři, který obsahuje jméno, příjmení a email. Následně po případné výhře Totalfilm.cz doplní i adresu. Po ukončení soutěže se údaje likvidují a nejsou poskytovány třetím stranám ani marketingově využity.