Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

Ondřej Vetchý se po boku Jana Ciny vrací jako čert (teaser Čertí Brko)

Pohádka  pro celou rodinu Čertí brko vstupuje do kin 29. listopadu. V hlavních rolích se představí Judit Bárdos a Jan Cina, do čertovské role se po více než třiceti letech od vzniku legendárního filmu S čerty nejsou žerty vrací Ondřej Vetchý, aby ztvárnil Lucifera. „Moc bych přál téhle pohádce, aby se zařadila mezi ty, na kterých jsme vyrostli a které jsme milovali a neseme si je v sobě po celý život,“ říká Ondřej Vetchý. Podívejte se na první teaser.

Film se opírá o skvělé herecké obsazení. V roli Lucifera se představuje (po více než třiceti letech od legendární úlohy ve filmu S čerty nejsou žerty) Ondřej Vetchý, v roli mladého čerta Bonifáce uvidí diváci vítěze divácky úspěšné televizní soutěže Tvoje tvář má známý hlas Jana Cinu, postavu Markétky hraje Judit Bárdos. V dalších rolích uvidíme třeba Jana Budaře, Marka Daniela, Janu Plodkovou, Tomáše Jeřábka nebo Václava Koptu.

Marek Najbrt

Režisér Marek Najbrt popisuje, co ho vedlo k tomu, že zkusil jiný žánr, než bylo v jeho dosavadní tvorbě obvyklé. „Už je to několik let, co mi můj kamarád a spoluautor tohoto scénáře Robert Geisler poprvé navrhl, abychom natočili pohádku. Tehdy se mi to zdálo absurdní, ale od chvíle, kdy jsem se stal otcem dvou malých synů, je pro mě ta představa už logická a jednoznačně přitažlivá. Proč se zase jednou nepodívat na svět z perspektivy dítěte a zároveň nevyužít své filmařské i životní zkušenosti k vytvoření příběhu pro celou rodinu?“ říká. Scénář napsali Najbrtovi dlouholetí spolupracovníci Robert Geisler s Tomášem Hodanem.

Čertí brko (foto: Falcon)

A co je vlastně to čertí brko? „Čertí brko je klíčová kouzelná proprieta našeho příběhu. Je to brko, které v pekle zapisuje hříchy lidí, eviduje je a v okamžiku, kdy přesáhnou určitou hranici, tak dá povel k odnesení hříšníka do pekla,“ vysvětluje Marek Najbrt.

Příběh nás zavede do městečka Pytlov na úpatí kopce Pervidle. Místní, kteří tu žijí běžným životem řemeslníků nebo sedláků možná ani netuší, že všechny jejich přestupky a nepravosti jsou pečlivě monitorovány místní pekelnou pobočkou. Hříchy zapisuje spravedlivě a neomylně kouzelné čertí brko. Jednoho dne však přestane fungovat.

Lucifer se rozhodne pověřit doručením nového čertího brka na pobočku Pervidle trochu zmateného čerta Bonifáce.  Je to ten nejlepší úkol, aby se mladý čert otrkal ve světě. Bonifác se vydává do Pytlova a hned jeho první zkušeností je, že mu zdejší šejdíř kouzelné brko ukradne. Tím se zpustí řetěz událostí, kdy Pytlov ovládnou místní vychytralci, lenoši a podvodníci, jimž se nakonec podaří uvěznit i samotného vládce pekel. Je na Bonifácovi, aby v sobě našel ty nejlepší vlastnosti a osvobodil Pytlov, Lucifera i získal srdce krásné Markétky.

[pullquote align=“full“ cite=““ link=““ color=““ class=““ size=““]Do kin nová pohádka vstoupí 29. listopadu[/pullquote]

-red-
zdroj: U. Donátová © 2018

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast