Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

FAMUFEST začne už za měsíc (video)

Letošní 35. ročník festivalu studentských filmů FAMUFEST se bude konat začátkem listopadu od 6. do 10. listopadu 2018. Ústředním motivem festivalu bude pro tento rok most, symbol, který vyjadřuje hlavní myšlenku FAMUFESTU, spojování, jak fyzické, tak i v přeneseném slova smyslu to obrazné.

Ředitelka festivalu, studentka 2. ročníku Katedry produkce na FAMU, Adéla Boháčová, k letošnímu motivu FAMUFESTU dodává: „Most je klíčová stavba v celém společenském kontextu. Postavením mostu vytváříme nové cesty mezi dvěma odlišnými elementy. Na mostech se psaly dějiny, vztahují se k nim pověsti, jde o místa bojů. Most stojí na pilířích, které všechny musí být bezchybné. Obdobně funguje nejen tvorba filmu, ale i festivalu.“

Primární cíl festivalu je přiblížit studentskou filmovou tvorbu posledního roku široké veřejnosti. Celým FAMUFESTEM se od doprovodného programu po dramaturgii jednotlivých filmových bloků prolíná téma spojování rozmanitých prvků. Pětatřicátý ročník pojali organizátoři jako oslavu různorodosti a možnosti neškatulkovat. Ukáží, jak funguje symbióza filmu, ilustrace, fotografie a řady dalších médií. Festival se stane místem propojující umělce tvořící napříč různými obory, místem plným podnětných debat se zajímavými hosty, zahraničními studenty i lidmi napříč AMU.

Dějištěm FAMUFESTU se pro tento rok stane Praha 7. Na projekce soutěžních snímků budou moci diváci zajít do letenského kina Bio Oko, nesoutěžní filmy budou k vidění v Kině AVU. Doprovodný program, od výstav po koncerty, proběhne v Kulturním prostoru Letohradská 10 nebo v klubu Underground 36.

Autorem letošního vizuálu je Radim Měsíc.


-red-
zdroj: M. Dostálová

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast