Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

Jákl dotočil Žižku – do kin dorazí v roce 2020

Tři měsíce náročného natáčení s třísetčlenným štábem, velká hvězdná jména světového filmu v zádech a náročné přesuny mezi lokacemi. To vše má za sebou režisér a producent Petr Jákl. Teď ho čekají měsíce práce ve střižně a postprodukci. Film Jan Žižka (Medieval) se do kin dostane až v průběhu roku 2020. Filmaři budou náročný snímek po řadu měsíců příštího roku. Poslední klapka padla před pár dny v Nymburku.

Petr Jákl s Benem Fosterem (foto: S. Honzík)

„Takový velkofilm znamená daleko víc úsilí, než jsem si dokázal představit. Musel jsem se soustředit na hrozně moc věcí, všechno bylo náročnější na čas. Na place bylo daleko víc lidí, herců, kaskadérů, komparzistů, bylo málo denního světla, protože se natáčení posouvalo, až jsme se dostali do zimy, ale bylo to úžasné. Máme nádherné obrázky, úžasné herce, jsem opravdu šťastný, že jsem mohl režírovat takové hvězdy,“ svěřil se Petr Jákl.

Jan Žižka – z natáčení (foto: S. Honzík)

Jako producent a režisér dokázal do projektu nalákat nejen nejvýraznější české herce, jakými jsou Karel Roden, Ondřej Vetchý, Jan Budař či Marek Vašut, ale i světoznámé herecké osobnosti. Na place na Křivoklátu, Točníku či na Zvíkově se tak potkávali například Ben Foster jako Jan Žižka, Michael Caine jako Boreš, Til Schweiger jako Rožmberk s Matthewem Goodem coby Zikmundem či Sophie Lowe jako Kateřinou nebo s Torakem v podání Rolanda Mollera.

Michael Caine, Karel Roden (foto: S. Honzík)

„Neustále přemýšlím nad  tím, jak se mi to vlastně podařilo, že mi všechny ty hvězdy na film kývly, a že jsem je mohl režírovat. Samozřejmě jsem se dostal i do situací, kdy herci měli na něco jiný názor a musel jsem jim to vysvětlit tak, abych to dostal tam, kde by to pro film bylo nejlepší. Ale pracovalo se mi s nimi hrozně dobře, naslouchali mi, o všem jsme si povídali a nakonec jsme všichni šli jedním směrem,“ vysvětlil s nadšením režisér, pro kterého bylo toto natáčení zatím nejnáročnějším v životě. V rámci projektu totiž fungoval také jako producent a scenárista.

-red-
zdroj: Bioscop © 2018

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast